Augustsson om året

Jag kryper till korset. Jag har bloggat förbannat lite och dåligt på slutet. Nu ska jag styra upp det. Som start tar vi en intervju med Petter Augustsson. Den förre UFC-målvakten har sagt upp sitt 1+1-årskontrakt med Bodens BK. Han har haft tjänstledigt från sitt jobb i Umeå men Boden har inte kunnat lösa jobb över nästa säsong för Augustsson som då utnyttjar optionen att säga upp kontraktet.

– Det stämmer. Jag har inget som håller mig kvar här och kan inte stanna rent ekonomiskt heller, säger Augustsson.

Vad händer nu då?

– Jag vet inte, det är lite ovisst såklart. Jag hoppas jag hittar något innan årskiftet, jag har en agent som jobbar för mig.

UFC hade varit i kontakt med dig läste jag i NSD?

– Det var jag som ringde upp själv för att kolla och informera om läget.

Skellefteå FF har inte hört av sig?

– Nej, inte det. Jag pratade kort med Danne Burlin och gratulerade när de blev klara men jag har inte pratat med klubben.

IFK Luleå då?

– De kommer inte att höra av sig. De vet vad jag tycker. Jag är LSK:are (Luleå SK) och uppväxt med ett IFK-hat (skratt).

Det blev verkligen en tung säsong för Boden?

– Ja. Okej om man är en nykomling som är inställd på att hålla sig kvar men vi siktade på att vara i toppen och då blir det en extra stor besvikelse. Men med facit i hand har vi inte haft materialet för att vara i toppen.

Namn för namn har ni ändå haft ett bra lag?

– Ja, men vi har inte haft någon spets alls i laget. De som varit bra har som bäst varit godkända, vi har haft alldeles för få som kommit upp i någon extraordinär nivå.

Det blir tufft för Boden nu?

– Ja, det är många som inte har kontrakt över nästa säsong och många utlandsproffs också. Det är synd för det finns förutsättningar rent ekonomiskt och så för klubben. Det är ett jäkla driv kring klubben och jag önskar fler klubbar hade samma förutsättningar.

Återstår att se var Petter Augustsson hamnar nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *