Kort om matchen

Bardolinos cigarett-reklam är redan avklarad. Några andra korta grejer från Gammliavallen.

# Ramona Bachmann verkar ha växt upp. Dels värderar hon spelet betydligt mycket bättre nu och släpper boll snabbare och i bättre lägen. Dels står hon upp! I dag fick hon en rejäl kyss på vaden, föll, skrek men klev upp nästan direkt. Tidigare har hon kunnat ligga i nästan en minut bara någon tittat på henne. Frågade Andrée Jeglertz om mognadsprocessen.

– Hon är ju bara 18 år och det tar lite tid. Jag har samtalat mycket med henne men man måste inse det själv. Jag tror att konkurrenssituationen hjälpt henne.

– Tidigare har hon haft fokus hur hon ska ramla och hur hon ska få frispark och det är den skolan hon är uppväxt i. Nu har hon insett att hon måste prestera både på träning och match, säger Jeglertz i ämnet.

# Emma Kullberg hoppade in sista tio som mittback i UIK. Förre UIK-basen Roland Arnqvist är övertygad om att hon är en kommande storspelare.

– Redan nästa år är hon med och konkurrerar om en plats, säger han säkert.

# Det var för övrigt, som vanligt i Uefa Women´s Cup-sammanhang, fokus på domaren från läktarplats. Bibiana Steinhaus, Tyskland, hette rättsskiparen den här gången. Hon dömde på random. Först blåste hon och sedan chansade hon åt vilket håll hon skulle peka. Helt sjukt att Uefa inte inser att de måste ha bra domare, man eller kvinna, i turneringen.

# Arsenal nästa för UIK. En bra mycket bättre lottning än att få möta Lotta Schelins Lyon som känns på uppgång till skillnad från Arsenal som jag tror kan vara lite på nedgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *