Fotbollsblandning

Vi börjar med en provträning. Mariehem SK har haft två provspelare på besök i veckan. Det är Mia Oscarsson, som varit med i Flurkmarks suveräna division V-lag i år, och Anna Gruffman som haft ett sabbatsår i år som varit och känt sig för. Återstår att se om ex-Södra-duon ritar på för MSK.

– De ska känna sig för sedan får vi se, säger tränaren Christer Oscarsson som för egen del ska sätta sig ner med klubben och diskutera framtid inom kort.

ooo

Lars-Gunnar Skoogs mannar i Bräntbergsskolan har gått vidare till semifinal-spel i skol-SM. I dag slog ”Bräntis” Gävle med 2-0 och Östersund med 3-1. Semifinalspelet är till våren och sex lag är kvalificerade dit.

ooo

På tal om cuper. Djurgården slog konkursboet Bälinge med 4-0 i kvartsfinalen i svenska cupen. Nu får UIK möta Djurgården i semifinalen som spelas redan nästa vecka, nästa onsdag närmare bestämt, 22 oktober.  

ooo

Ett rykte jag inte hunnit kolla. Division III-nykomlingen Norsjö är sugna att värva Sunnanås Norsjöson Johannes Norberg som burväktare till nästa säsong.

ooo

Mer då. Jo, i morgondagens tidning kommer en lång intervju med Anders Svensson om UFC, elitsatsning och framtiden. Han manar till samarbete. Vi har hört det förr men nu har han tröttnat.

– Vi måste sätta ner foten, jag tror alla väntar på det. Vi måste kunna visa upp en enad front både för näringslivet och för framtida elitspelare, det vill säga, att vi vill etablera ett elitlag på herrsidan i Umeå. Så länge innan annan klubb säger att de har som målsättning att bli en elitförening känner vi att det är vårt ansvar att sträva dit, säger han.

Svensson förklarar att UFC ska sträcka ut handen bland annat genom att delta i cuper, spela träningsmatcher mot lokala samarbetslag och hjälpa till med utbildningar och grejer. Han vill heller inte att Ersboda åker ur ettan.

– Det vore att göra det lätt för sig. Jag tror att framgång föder framgång. Titta på damfotbollen i stan och titta när UFC var uppe i allsvenskan. Jag tror inte det är någon slump att Gimonäs spelade i ettan då och att vi hade ett par lag i tvåan då.

Sant, sant. Jaja. Ni kan läsa hela uppslaget i morgondagens tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *