Helgen då

Ödets timme i helgen för Ersboda och IFK Holmsund. Båda lagen har hyfsat tuffa utgångslägen där det ju för Holmsunds del krävs ett riktigt mirakel för att de ska klara sig kvar. Stackars Ersboda kan inte ens i sista matchen få ställa upp med problemfria förutsättningar.

Fredrik Isaksson, som ju nyss gjort comeback, spelar troligtvis inte på grund av ett ont knä. Dessutom kan Martin Karlberg inte flyga upp från Göteborg och Petter Risberg har nya känningar i ena vaden samtidigt som Kennet Andersson är ett frågetecken på grund av smärtor i fotleden. Som sagt. Krävs ett mindre mirakel om de ska fixa det att slå Gröndal samtidigt som redan klara Syrianska Botkyrka måste ta poäng av Brage.

IFK Holmsund måste ju vända 0-4 till seger. Tuffare än tufft!

ooo

Umeå IK kör avslutning och får lyfta pokal i dag mot konkursboet Bälinge. På tal om UIK så har ju de lagt fram intresseförfrågningar på halva Linköpings lag och dessutom återfinns ju både Hanna Folkesson, Alexandra Nilsson och Lisa de Vanna på intresselistan. Tränaren Andrée Jeglertz förklarade för mig tidigare i dag att laget även visat sitt intresse för Josefin Johansson med förflutet i UIK. Sunnanåmittfältaren jagas även av Linköping och Malmö.

ooo

På tal om UIK så har de bjudit ner tre Alviksspelare på provträning varav en av dem, Lena Blomkvist varit i stan och provtränat med mästarklubben tidigare. Även Sunnanå har visat intresse för henne.

ooo

Södra, Sunnanå och Umeå FC avslutar med betydelselösa matcher i helgen.

ooo

Såg i Norran att Mikael Marklund fått en förfrågan om att träna FF men tackat nej. Tränarjakten går vidare.

ooo

Morön BK tar nya tag i damtvåan. Stefan Ekström och Christer Frohm fortsätter i tränarstaben. Till nästa säsong får de hjälp av Mikael Pettersson, Morön City, och Clemensnästränaren Lennart Larsson.

ooo

På tal om Skellefteå och fotboll. I morgon kör vi ett uppslag i VF om konstgräsexplosionen i Umeå. Det finns inte mindre än 16 (!) konstgräsplaner, 7-manna och 11-manna, i Umeå kommun numera. Situationen i Skellefteå är inte direkt lika vass. Hanna Marklund skrev ett inlägg på sin VF-blogg i ärendet. Det kanske är att sparka in en öppen dörr, men vad säger ni om Arena- och konstgräsläget i Skellefteå?

Hannas inlägg: http://www.folkbladet.nu/?p=122799

ooo

Nu tar jag helg. I morgon tänkte jag se om Holmsund lyckas med ”The Great Escape”. Tills dess, ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *