Målfest och division III

De glada nyheterna först. Slakt på Gammliavallen i dag. UIK-Bälinge 11-1. Var inte där hela matchen men såg i alla fall sex av målen. Madde Edlund tryckte in två i öppet mål och Marta gjorde ett par av dem (sex totalt) och lyckades på ett mirakulöst sätt fixa en delad skytteligaseger med Manon Melis i Malmö FF. 23 mål i år av Marta som har följande målskörd de tidigare åren i UIK: 25 (07), 20 (06), 21 (05), 22 (04). Det är tredje gången som Marta delar skytteligasegern, hon har aldrig plockat hem den själv men heller aldrig varit sämre än tvåa i skytteligan. Stabilt!

Roland Arnqvist lovade för övrigt i mitten av första (löfte till Björn-Åke Lingesten) att han skulle springa naken två varv runt Gammliavallen om Bälinge sköt två skott på mål under matchen. Han slapp springa. Katri Nokso-Koivistos kanon till mål var Bälinges enda skott på mål.

ooo

Efter UIK:s storvinst åkte jag ut till Storsjöskolans konstgräs. IFK Holmsund var tvunget att vinna med minst 4-0 mot Sollefteå för att behålla division II-platsen. Men. Holmsund var inte ens nära. De körde med fyra forwards men hade knappt ett enda skott på mål i första halvlek. Hemmalaget satsade i princip enbart på långbollar (mot fyra djupledslöpande forwards, ingen target) som Sollefteås solida försvar enkelt rensade undan. I andra halvlek började det hetta till och Markus Perjus avslutade säsongen precis som George Hagi avslutade sin landslagskarriär i EM 2000. Med att bli utvisad. Perjus kapade en Sollefteåkille rejält i ren frustration. Nu väntar trean för Holmsund och derbyn mot Teg och Sandåkern i stället för division II-spel. Drygt. Men kvalet förlorades såklart redan förra helgen då man åkte på en svidande 0-4-förlust.

På tal om Teg. Tränaren Ander Wallerström var på plats i Holmsund vilket även ett helt gäng Ersbodaspelare var, förhoppningsvis försöker Ersboda spela lite mer varierat och har lite mer spets i morgon mot Gröndal än vad Holmsund hade i dag.

ooo

Norrland har för övrigt begåvats med ett nytt damallsvenskt lag i dag, Piteå har tagit steget upp. Grattis!

ooo

I morgon. Division I-ångest på Vallen. Don´t miss out.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *