Ersbodas bittra farväl


Ersboda åker ur ettan. Det var nära på riktigt att ESK skulle ha hållit sig kvar. Med fem minuter kvar av ordinarie tid lappade Johan Nordell i väg bollen i insidan stolpen.
– När bollen lämnade foten var jag helt säker på att den skulle gå in, sade Nordell och suckade när jag snackade med honom.
Det var bittert värre. Och jag trodde verkligen att Ersboda skulle trycka in ett segermål i andra halvlek där hemmalaget skapade bra tryck mot Gröndal.

Nu väntar division II. Ersboda säger själva att de vill ta sig tillbaka direkt. Jag tror det kan bli tufft. Givetvis beror det på vilka spelare som försvinner men tvåan blir tuff nästa år med två nedflyttade division I-lag (Ersboda och Bodens BK) samt IFK Luleå som säkerligen vill ta över kungakronan i Norrbotten.

Vilka lämnar då? Ja, juvelen Erik Lundström lär definitivt vara förlorad, han är på tok för bra för att spela i tvåan ett år till. Spelare som Fredrik Isaksson, Adam Chennoufi och Henrik Sennström bör väl också vara sugna på att fortsätta karriären längre upp. Med tanke på att Ersboda har en rätt tunn trupp så kan det bli kämpigt att slåss i toppen redan nästa år. De kommande månadernas silly season blir spännande att följa!

ooo

UFC vann för övrigt sin avslutning mot Östersund med 3-1. Tränaren Janne Westerlund förklarade för min kollega Daniel Bergeman att han gärna stannar nästa säsong också (han har ju option på ett år till i sitt kontrakt) och att han och klubben skulle diskutera det kommande vecka.

UFC slutade nu femma i tabellen på 41 poäng. En förbättring med sex poäng och tre tabellplaceringar mot i fjol. UFC har förlorat lika många matcher i år som i fjol, elva stycken, men vunnit tre fler. Försvaret har blivit bättre, 38 insläppta mot fjolårets 43 men UFC har inte mäktat med att göra lika många mål i år (43) som i fjol (50).

ooo

På tal om Norrbotten. Piteå IF är klart för damallsvenskan, bara att gratulera!
– Nu är vi Norrlands bästa fotbollsförening, säger ordförande Lennart Lindgren till klubbens hemsida.
Hur tänker han då tänker ni? Jag antar att han tänker på att damlaget lirar i allsvenskan och herrlaget i tvåan, det är verkligen svårtoppat. Tror nog att Mariehem SK är näst bästa klubb i Norrland räknat på de premisserna.

ooo

På tal om Piteå. Skellefteå FF uppges, enligt Piteå-Tidningen, vara intresserade av Piteås målvakt Fredrik Enberg som ju utsågs till norrtvåans bästa målvakt av Unibet. Det vore ett bra nyförvärv och FF behöver en till målvakt till truppen. Piteåforwarden Viktor Brännström verkar dock inte vara på väg någonstans, han har ritat på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

ooo

Sandåkerns SK nu. Herrlaget söker ny tränare. Magnus Lindkvist lämnar division III-laget efter bara en säsong, han har varit lika länge (eller kort) i Umeå Södra, Spöland och Vännäs som han tränat tidigare.

ooo

Just det. Höll ju på att glömma länsvinkeln på Örgryte IS. ÖIS blev ju i helgen klart för allsvenskan igen då Marcus Allbäck sköt laget dit. I truppen återfinns ju ex-UFC:aren Anton Holmberg som spelat nio matcher den här säsongen i superettan, han har startat tre och hoppat in i sex, gjort ett mål och noterats för en varning.
Seif Kadhim är också med i A-truppen men den talangfulle 91:an har inte spelat någon seriefotboll för A-laget under sin första säsong i Örgryte.

ooo

Petter Andersson lirade från start när Groningen mötte Ajax i dag. Inga svenskmål i den matchen dock. Ajax vann med 1-0.

ooo 

Det var nog allt för den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *