Fotbollshörnan

Go vänner. Fotbollshörnan drar i gång i tidningen i det exemplar som trillar ner i brevlådorna i dag tisdag. Har faktiskt inte riktigt koll på om den här läggs läggs ut på annan plats på hemsidan så den kommer här så ni inte ska missa något. Som vanligt tackar jag för tips om spelare/tränare som kommer, lämnar, slutar eller börjar om. Inget är för litet!

ooo

Sunnanå SK är ryktenas förening just nu. I dag ska ex-UIK:aren Emma Lindqvist provträna med Sunnanå. Förra helgen var Umeå Södra-duon Linda Fransson och Hanna Folkesson och bekantade sig med Skellefteå. De åkte hem till Umeå med varsitt kontraktsförslag. Folkesson är dock ute och reser Sverige runt nästan för tillfället.
– Jag är i Stockholm nu och träffar Hammarby och AIK och sedan ska jag vidare till Örebro också, förklarar Folkesson som efter sin Sverige-tripp ska samla intrycken och bestämma sig.
Övrigt i Sunnanå så är Mirjam Marklund tveksam till en fortsättning.

ooo

På tal om Sunnanå. Alexandra Nilsson och Josefin Johansson har en hel hög beundrare efter sig. Den gångna helgen var de två och hälsade på Linköpings FC som är en av intressenterna till den talangfulla duon.

ooo

Förutom Hanna Folkesson som aviserat sitt avsked så tappar Umeå Södra även mittbacken Kicki Åberg som flyttar till Stockholm.

ooo

Assisterande tränaren Erik Pettersson, för övrigt nyopererad i sitt knä, fortsätter inte sin roll i Mariehem SK nästa säsong. Huvudtränaren Jonas Wikström verkar dock bli kvar.
– Det bestäms nog inom två dagar. Jag har haft två jättefina år i Mariehem och har en jättefin grupp att jobba med, det är intressant att vara kvar, säger Wikström.
I går kväll gjorde också Mariehem klart med sitt första nyförvär. Det är förre IFK Holmsundspelaren Robin Olovsson som ansluter till MSK efter en säsong där han varit i Norge.

Mariehem har i övrigt haft ett par provspelare som tränat med dem. Gimonäs UIF-duon Andreas Pettersson och Monir Salem samt IFK Umeå-duon Kalle Salomonsson och Kim Lundmark har känt sig för med division II-laget.

ooo

Division II-skyttekungen Robin Arestav är som bekant intressant för andra klubbar. Förutom Jönköping Södra och Hammarby ska nu Arestav även provträna med superettanlaget Falkenberg i höst.

ooo

Mariehems damer spelar ju division I nästa säsong. Två av lagets talanger ska dock provträna med Umeå Södra. Det är Fanny Hjelm och Marielle Sikström som bjudits in till Södra.
– Jag har sagt åt dem att ta chansen och känna sig för vad som känns bäst, säger MSK-tränaren Christer Oscarsson om provträningen med konkurrenten.

ooo

Skellefteå FF har inte klart med ny tränare efter Mats Stenlund ännu. Nyförvärvsfronten då? Ja, jag kollade upp Fredrik Enberg-ryktet och Skellefteå har i alla fall anmält sitt intresse för Piteås målvakt, inga konkreta förslag är dock överlämnade ännu.

ooo

Ersboda SK:s mittfältare Henrik Sennström var i fjol höst och provtränade med superettanlaget Qviding men stannade kvar i ESK över division I-säsongen. Nu kan den 23-årige mittfältaren vara på väg bort från Ersboda igen.
På torsdag åker Sennström till Växjö för att provträna med förra storlaget Östers IF.
– De hörde av sig för en vecka sedan och bjöd in mig till provspel. Det är lite svårt att ladda om just nu men jag ska ner och göra mitt bästa, säger Sennström.

Hur länge stannar du där?
– Det blir träning onsdag och match torsdag, sedan åker jag hem på fredag. De är väl inne i kvaltankar annars hade jag nog varit där fler dagar.
Några andra klubbar som hört av sig?
– Ja, IFK Luleå men det blir det inte. Det är fel håll både i seriesystemet och geografiskt.
Du vill inte lira i tvåan nästa säsong?
– Inte som det känns just nu, jag siktar på superettan men det kan bli ettan också, vi får se.

Öster kom för övrigt tvåa i division I södra och ska kvala till superettan.

ooo

Umeå FC avslutade sin säsong i söndags och nu inleds arbetet inför nästa säsong på allvar. På förlustsidan finns en spelare. Det är Jonas Nordin som kom till klubben 2005 som lämnar. Nordin, som dragits med stora skadeproblem de senaste säsongerna, har fått ett jobb i Härnösand och flyttar dit.

ooo

Tränarfrågan i UFC är som bekant inte löst inför nästa säsong. Huvudtränaren Janne Westerlund inleder diskussionerna med klubben i veckan. Den assisterande tränaren Patrik Sandström avvaktar ett tag till.
– Först och främst kommer familjen för mig och sedan får vi se vad som händer i övrigt också, säger Sandström om sin framtid i UFC.

ooo

Det händer grejer i division III-nykomlingens Tegs SK. Niklas Boija och Magnus Fagerqvist är båda förlorade för klubben, Boija har flyttat till Luleå och skyttekungen ”Faggen” flyttar norrut efter nyår. Eventuellt ska båda börja med division IV-laget Gammelstad. Alexander Brännström har aviserat att han slutar eller varvar ner (hans förra klubb Röbäck har nämnts), Glenn Edvartsen har flyttat till Piteå, Markus Lejon har flyttat till Vilhelmina och spelar troligtvis med dem nästa säsong. Dessutom har Martin Wiklund tackat för sig och Magnus Norén är osäker igen.
– Jag diskuterar lite med Norén för att få in honom på ledarsidan, säger Tegstränaren Anders Wallerström som troligtvis blir kvar.
Många spelare ut. Men Teg har redan klart med tre nyförvärv. Flinke Markus Isacson har anslutit från Röbäck.

– En favoritspelare i fyran, han kan spela på många positioner, säger Wallerström.

Sebastian Sjöberg, 22-årig mittfältare med förflutet i Gröndal, och Gustaf Runeberg, 21-årig vänstermittfältare från Ängby.
– Dessutom är det många spelare på gång in, säger Wallerström optimistiskt.

ooo

Mer division III. Magnus Lindkvist fortsätter ju inte som tränare nästa säsong. Assisterande tränaren Johan Eklund avvaktar. På spelarsidan missar yttern Marcus Sundelin troligtvis hela nästa säsong. Sundelin missade hela hösten på grund av en skada och nu har det konstaterats att korsbandet är av och operation väntar. I övrigt ryktas det som vanligt att några ex-Sandåkernspelare, den här gången Erik Wännström, Gustaf Persson och Adam Högdahl, ska vara på väg tillbaka.

ooo

Norsjö IF:s herrar lirar division III nästa säsong. Tränarduon blir intakt, Per-Erik Jonsson och Fredrik Eklund fortsätter med andra ord. I övrigt rapporteras det vara relativt lugnt i laget både på in- och utfronten för tillfället. 

ooo

Det var allt för den här gången. Har ni tips som sagt, maila mig: [email protected].

2 kommentarer

  1. Lindquist lämnar alltså igen. Konstigt? Knappast! Jag menar under de senaste 5-6 åren har han inte varit kvar i en förening mer än ett år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *