”Mulla” kan ersättas av Augustsson

Slog en pling till Mats Stenlund i går för att kolla läget i Skellefteå FF. Det händer en hel del även om det kanske inte är några revolutioner än så långe.

# Mladen Galambos har meddelat att han vill tillbaka till Umeåtrakten av familjeskäl. Han har kontrakt med FF även över nästa säsong.

– Vi kommer inte lägga några fingrar mellan för honom men givetvis blir det en diskussion med de klubb som är intresserad, säger Stenlund.

Hans ersättare då? Ja, FF är intresserade av Boden-flyktade ex-UFC-målvakten Petter Augustsson.

– Han är ett namn, men han har väl jobb i Umeå så det kan bli lite tufft, säger Stenlund som meddelar att lokaltalangerna Jonatan Johansson, Sunnanå, och Erik Tjärnqvist, Morön, är intressanta, plus då Piteås Fredrik Enberg såklart.

# Djurgårdenspåret nu. Petter Gustafsson har ju provtränat med Järnkaminerna men de ligger lite lågt just nu, är ju hyfsat rörigt i Djurgården med kriser både på planen och i ledningen. Bosse Lundquist ska i alla fall upp till Skellefteå på måndag för att kika lite på FF:s framtidsplaner. Gällande Robin Sellin som ju provtränade med FF för några veckor sedan…

– Vi för en dialog med honom men fler klubbar har blandat sig i diskussionen, säger Stenlund.

# Tränarfrågan? Intet klart.

– Vi har fått en del förfrågningar utifrån, som England men då är vi ju uppe i en heltidstjänst och då skulle ju jag kunna ta det, säger Stenlund som alltså inte helt stängt dörren till en fortsättning som det låter.

– Men jag har sagt att jag inte kör ett år till med dubbla jobb, i så fall ska det vara som tränare och eventuellt som ledare för något projekt, till exempel Djurgårdsprojektet. Men rollerna måste hur som helst renodlas i organisationen.

Djurgården har ingen ”lovande tränare” de vill satsa på som kan hjälpa till hos er?

– Djurgården kanske har åsikter i den frågan men det får vi höra på måndag.

Well. Det var nog allt jag fick ut för den här gången från division I-nykomlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *