Regissör Grote om filmsuccén

http://www.expressen.tv/sport/1.1340837/tranar-tony-avslojar-hemligheten-om-succen

http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=33087

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article3584702.ab

Länkarna här ovan är alla till artiklar om derbyt mellan Hammarby-Djurgården vann med 3-0 i måndags. Och alla artiklar handlar en del om den pepp-film som Hammarbyspelarna fick se före matchen.

Mannen bakom filmen är förre GCK-spelaren och tränaren Mika Grote som numera är videoanalytiker i Hammarby och bistår Tony Gustafsson med taktikråd.

– Det är kul att det verkade funka och roligt att få uppskattning, säger Grote.

Berätta om filmen?

– Jag gjorde en video till en match förut men då var det bara ett hafsigt urplock. Nu diskuterade jag med Tony och Andreas (Pettersson, assisterande) och bestämde mig för att göra den med musik och grejer. Men det ligger många svordomar bakom videon, jag hade problem med datorn så till slut skickade jag bara i väg den.

– Men det är ju en PR-video med positiva bilder du vet. Lite introscener med en massa tacklingar och mål, Djurgårdare som kved i gräset och Hammarbyjubel. Det var en rätt snygg grej där Petter Andersson gör en djävulskt snygg tackling i slow motion, sedan kommer en bild på en blondin på läktaren som applåderar och pekar ner mot planen och bredvid henne sitter en Djurgårdssupporter och ser hur sur ut som helst.

Blir det fler filmer nu?
– Jag vet inte, just såna här grejer bör man nog vara lite försiktig med. Martin Åslund berättade i någon intervju att Richard Money inför en säsong körde Braveheart inför premiären och det funkade jäkligt bra, det funkade mindre bra när han körde den match efter match.

Hur blir det nästa säsong. Jobbar du vidare för Hammarby?

– Jag är tveksam till den här formen som det är nu när jag gör det på fritiden, det blir få timmar till ett eget liv. Sportsligt är det inget snack men allt är en ekonomisk fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *