Tränarslut och stjärnbesök

Det blir ett sammelsurium här.  

Umeå IK lyckades krångla sig ur Djurgårdens nacktag i cupsemifinalen och vände 1-3 till seger 4-3 efter förlängning där Marta, vem annars, stod för både kvittering och segermål i förlängningen. Nu väntar Linköping i den åttonde (!) raka cupfinalen. I fjol vann ju UIK finalen mot AIK, 4-3 efter förlängning, vilket var lagets första seger efter tre raka förluster.

Inte nog med segern i semifinalen. I morgon (eller i dag torsdag) får även UIK besök av forwardsprospektet Lisa de Vanna som gör en blixtvisit i Umeå för att bekanta sig med staden och klubben. På kvällen åker hon tillbaka till Stockholm och sedan raka spåret down under, till Australien alltså. 

Gällande Marta så vill ju UIK ha besked 31 oktober och om hon nu, vilket troligt är, beslutar sig för att lämna kan det ju vara bra att ha presenterat en helhetslösning för de Vanna. På tal om Marta. Kollade för övrigt med Britta Åkerlund om UIK kunde tänka sig att göra en ”David Beckham”, det vill säga komma överens om med Marta om hon kunde bli utlånad till UIK från Los Angeles när de inte har säsong. Men det var knepigt eftersom transferfönstret stänger redan under sommartid då den WPS fortfarande pågår.

ooo

Norrut nu. Rainer Eskelinen slutar i Sunnanå efter bara en säsong där. Inte så mycket att snacka om, både han och klubben känner nog att Sunnanå inte alls presterat som tänkt i år. Och deras tionde plats var ju en rejäl besvikelse. Nu får vi se om/när Rainer får någon påringning från Skellefteå FF som ju letar coach.

Mer kort om FF. På deras målvaktsönskelista finns nu även Anundsjös Dejan Dimovski, han är stabil. Och ska dom lika höra av sig till honom kanske de kan slå två flugor i en smäll och be Dimovski ta med sig sin lagkamrat, bloggfavoriten till mittfältare, Goran Zdravkov med på en provträning också.

ooo

Även IFK Holmsund söker också ny tränare nu. Peter Stenberg och Mark McNeil tackade för sig i afton.

– Killarna kan behöva höra en ny röst, säger McNeil som gärna fortsätter någon annanstans.

– Jag älskar fotboll, har alltid gjort det och kommer alltid att göra det.

Däremot stämde inte det roliga ryktet jag hörde i dag att Boden skulle hört av sig till honom.

– Jag? Det vet jag ingenting om. Men det var ett underbart rykte, underbart roligt vännen, säger McNeil om det.

Peter Stenberg, som varit två säsonger i skärgårdsklubben, säger så här om sitt avsked.

– Det är inte så mycket att kommentera men jag har en bra relation med Holmsund och hoppas de kan vända trenden. Vi förlorade 14 spelare inför den här säsongen och kanske kan det vara bra att ta ett år i trean.

– Hela hösten har varit som ett mörker. Vi har haft så mycket skador så ibland har det känts som man tränat ett division V-lag, alla grabbar som varit på träningarna har gjort det kanonbra men vi har ju inte varit tillräckligt mycket folk med alla skador, säger Stenberg.

ooo

En kortis om UFC också. De söker nytt farmarlag. Deras båda samarbetslag, Sandåkern och Teg, är ju nu båda i trean och som förbundslag får UFC inte ha farmaravtal med dem. Däremot är det ju fullt möjligt att skriva utlåningsavtal med båda klubbarna. Då vet ni det också.

ooo

På återhörande.

3 kommentarer

  1. Lägg ner bloggen om du inte klarar av att uppdatera tillräckligt ofta för att kunna kalla det en blogg. Håller fan inte att det går 2-4 dagar mellan varje blogginlägg.

  2. Håller med, detta är extremt frustrerad när man ofta är inne och vill läsa, lämna över det till grabbarna igen ifall du ej klarar något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *