Uppsamlingsheat

Ja. Efter några dagars blogguppehåll, som jag fått på nöten för, så är jag då tillbaka.

Sanna Frostevall kan vara på väg till Australien. Sunnanås mittback har fått ett erbjudande om att lira med ett australiensiskt Newcastle Jets i den nya proffsligan down under. Ligan pågår till mitten av januari – och började i söndags!

– Det är lite snabba ryck. Jag måste bestämma mig typ i går. Jag funderar lite nu och ska prata med Sunnanå och jobbet och sånt. Men det känns skitläckert, det är inte alla dagar man får ett sånt erbjudande, säger Frostevall som för övrigt inte bestämt sig om en fortsättning i Sunnanå.

Besked tar hon i dagarna. Även Kicki Wiklund har erbjudits spel där nere men hon tackade nej.

ooo 

På tal om Skellefteå så har FF:s ständigt aktuelle Petter Gustafsson håvat in en provträning med superettanlaget Väsby United.

– Jag ska ner nästa måndag och blir förmodligen där till onsdag. Jag ska göra två träningar och en match, säger Gustafsson som gjorde 13 mål för FF i tvåan i år.

Åländska IFK Mariehamn har för övrigt hört av sig till honom igen.

– De ville att jag skulle komma ner nu men det stämde som inte in.

Hans kontrakt med Skellefteå FF går ut nu i höst.

– Jag har inte hört så mycket om FF. Men det blir intressant med division I. Vi har varit i tvåan så länge så det blir kul att äntligen få möta andra lag.

ooo

På tal om IFK Mariehamn och Skellefteå FF. Kenyanske keepern Willis Ochieng gick ju dit i fjol höst. Årets säsong blev dock ingen höjdare för Ochieng som knäskadades i slutet av maj. Han har kontrakt till 2010 med Mariehamn och väntas vara tillbaka i spel i april 2009.

ooo 

Robin Arestav reser ju land och rike runt och provtränar för tillfället, nu har tydligen även Östersund hört av sig. Det vore märkligt om han skulle flytta dit.

ooo 

Slog för övrigt en pling till Ersboda i torsdags eller fredags. Lars Holmlund förklarade då att tränarfrågan lär vara löst kring 1 november. Fick även tag i Erik Lundström förra veckan. Skulle kolla om han bestämt sig något kring framtiden. Men han var på semester i Brasilien så där får vi återkomma om två veckor.

ooo 

Seif Kadhim fick speltid i helgen i Örgrytes serieepilog. Ersboda SK-produkten hoppade in som yttermittfältare i 58:e minuten när ÖIS avslutade serien borta mot Sirius.

– Det gick hur bra som helst. Jag hade ett bra samarbete med lagkaptenen Anders Prytz bland annat. Jag fegspelade inte utan gjorde det jag är bra på, dribblade och så, sa Kadhim till min kollega Lina Bergström som gjorde en kortare intervju med honom till dagens tidning.

ooo

Ett sent svar till ”AIK”: Jag tror det är fördel UIK i Lisa de Vanna-fallet. UIK behöver hennes klass (om/när Marta lämnar), kan betala för sig och jag tror de Vanna vill vinna titlar. Hon verkar å andra sidan trivas väldigt bra i AIK som kan ha något stort på gång, svårt fall alltså men en liten fördel UIK.

ooo

Maria Nordbrandt gick ju från Sunnanå till Kif Örebro inför säsongen. Hon blir kvar där även nästa säsong.

ooo

Ny Groningenmatch, nya Petter Andersson-mål. Den här gången gjorde han ett lite turligt, 1-0, och ett enkelt, 2-0, mot Sparta Rotterdam. Målen hittar ni på länken här nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=8erod1PVl8Y

1 kommentarer

  1. Tack för svaret.
    Tror du Lisa De Vanna är Umeå IKs första val? Det har snackats om Aslani och framförallt Öqvist som deras förstaval?

    Rent ekonomiskt tror du det skiljer så mycket mellan UIK och AIK?
    Pengarna som gick till Marta var väl en ”extern” sponsor som gick in med pengar enbart för att det just var Marta (världens bästa spelare)?

    Eller tror du de pengarna kan användas till De Vanna också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *