Ny fotbollshörna

Ny vecka. Ny samling rykten och sanningar. Här är veckans Fotbollshörna med lite smått och gott.

ooo 

Mariehem SK:s anfallsduo Robin Arestav och Robin Nilsson var glödheta den gångna säsongen i division II. Arestav vann skytteligan på 20 mål och hans kollega och namne Nilsson stod för nio mål under debutsäsongen i tvåan.
Arestav är ju intressant för en bunt klubbar men nu har även två division I-klubbar visat sitt intresse för båda spelarna. Det handlar om Östersunds FK – och Skellefteå FF.
– Det känns skitroligt, det är första gången någon klubb är intresserad så man vill nästan börja där bara därför, säger Robin Nilsson som pratat med Östersund men inte med Skellefteå som ännu bara meddelat klubben sitt intresse.
– Vi får se vad som händer. Östersund har sagt att de ska höra av sig igen, jag skulle hemskt gärna provträna, säger den 194 centimeter långe target-spelaren.

ooo

Sunnanås U23-landslagsspelare Alexandra Nilsson var ju högvilt för storklubbar som Umeå IK, Linköping och LdB Malmö. Men nu har Nilsson bestämt sig för att stanna kvar i Sunnanå även över nästa säsong.
– Jag blir lite besviken, det är andra året vi är intresserade av henne. Men hon känner sig väl inte redo att ta nästa kliv i sin karriär, säger UIK-tränaren Andrée Jeglertz.
Nilsson stannar alltså i Sunnanå. Men en som nobbar de blåtröjade är Umeå Södras mittfältare Hanna Folkesson som meddelat klubben att hon inte kommer spela där kommande säsong. Sunnanå för däremot fortfarande diskussioner med Södras Linda Fransson, som även jagas av Hammarby.

ooo

Hammarby gillar för övrigt Umeå Södra. Förutom Fransson och Folkesson är de även intresserade av Södras finska landslagsmålvakt Minna Meriluoto.

ooo

Det är mycket aktivitet i Umedalens division II-lag.
På ”in-fronten” har Umedalen kontaktat skadeförföljde Umeå FC-mittfältaren Henrik Folkesson och ryktet säger även att de är intresserade av veteranen Magnus Henrysson. Vidare har Umedalen kontaktat Sandåkerns mittfältare Adam Nylander, IFK Holmsunds vänsterbreddare Lars Wikberg samt Spölandsduon Simon Johansson och Jesper Berglund. Dessutom ska det finnas intresse för Sörmjöles forward Andreas Forsgren.
Anfallaren Johan ”Bacon” Bergström försvinner dock, han går tillbaka till Tegs SK. Dessutom är Johan Järnberg, David Häggling och Johan Isacson osäkra kort inför nästa säsong och Simon Mårtensson är som bekant Umeå FC-aktuell.
Umedalen har heller inte gjort klart med någon ny tränare sedan Jens Renman tackat för sig.

ooo

Tegs SK har förutom Johan Bergström även gjort klart med IFK Luleås Jonas Ahnqvist.

ooo

Umeå-bördiga Maria Nordbrandt gjorde sju mål på 15 matcher för KIF Örebro i år. Hon blir kvar där även nästa säsong. 

ooo

Umedalens damer, nästa säsong i division III, söker också nya tränare. Årets trio med Markus Berggren, Joakim Lilja och Sara Häggström försvinner. Vem som blir ny tränare är inte klart. På spelarsidan kommer Ida Brännström att missa delar av vårsäsongen på grund av en lång-resa.
Dessutom kan pålitliga anfallaren Anna Burström vara på väg bort. Division I-laget Umeå Södra är intresserat av Burström som stod för sex mål och sex assist den gångna division II-säsongen.

ooo

Robertsfors IK:s tränare Samir Kanlic siktar på en säsong till i bruksklubben. På spelarsidan lägger Joel Gradin av, som vanligt, och Kristoffer Karlsson och Peter Johansson är tveksamma till en fortsättning. Sedan tidigare är det klart att Jonas Larsson försvinner, till division III-laget Kungshamns IF.
– Vi ska gå igenom truppen och se vad vi har på ungdomssidan också, vi har några som varit väldigt duktiga i Bollklubben (Robertsfors BK), som vi nog kommer att lyfta upp, säger Torbjörn Larsson i RIK.

ooo

Degraderade division II-laget IFK Holmsund omgärdas än så länge bara av rykten. Jens Sjöström är som bekant intressant för ett flertal klubbar. Umedalen har kontaktat Lars Wikberg, Umeå FC är intresserat av både Sjöström och Timothy McNeil. Inget är dock klart ännu.
Stefan Dahlberg flyttade till Gävle under säsongen och har där tränat med Brynäs IF, som åkte ner till trean. En övergång dit för mittfältaren lär vara trolig.
– Vi jobbar hårt för att få alla att ställa upp och ta tillbaka föreningen till tvåan, säger Robin Carlsson i Holmsund.

ooo

Division III-laget Morön BK genomförde sitt första fyspass inför 2009 i söndags. Johan Nordahl har flyttat söderut till Linköping men i övrigt inga klara spelarförluster. Morön jagar ny tränare. Mikael ”Fille” Marklund blir ansvarig för talangutvecklingen i klubben och det är oklart hur det blir med Peder Bergqvist.

ooo

Sunnanåherrarna trillade ur division III och nu väntar fyran. Det med ny tränare. Jörgen Bergwall kommer mest troligt att lämna sin post på grund av jobb. Den andre tränaren, Tomas Marklund, kommer fortsätta jobba med herrarna men oklart i vilken form. Ingen spelare har ännu aviserat att de slutar.

ooo

Grannklubbarna Hörnefors IF och Sörmjöle IK har tidigare år diskuterat ett samarbete på A-lagssidan. Nu ska parterna sätta sig ner vid diskussionsbordet igen för att diskutera ett samarbete i någon form.
Sörmjöle söker för övrigt ny tränare då Mathias Bergsdorf slutat och i Hörnefors slutar troligtvis Per Blomberg. Förhoppningen är att en tränarkonstellation ska ta över division VI-laget Hörnefors.

ooo

Mariehem SK:s skyttedrottning Therese Kapstad kan tvingas till operation. Orsaken är en fotskada som tvingat henne att ta smärtstillande under stora delar av den gångna säsongen, detta till trots gjorde hon 21 mål på 18 seriematcher när MSK vann tvåan i år. Operationen ska dock vara av det mindre slaget och rehabperioden är relativt kort.

ooo

Division IV-nykomlingen Täfteå IK är intresserat av en trio spelare. Det handlar om Stöckes målvakt Markus Ekman, Sävars Henrik Burström och Ersmarks Mattias Bäcklund. Tränarduon Jan-Erik Länta och Henrik Bergdahl fortsätter men de söker assistans i tränarrollen.
Den talangfulle mittbacken Fredrik Strömberg, 17, har under hösten tränat med både Ersboda SK och Mariehem SK och kan försvinna till någon av division II-klubbarna. I övrigt rapporteras inga spelarförluster för ”Fiskarpojkarna”.

ooo

Bo Svensson och Tony Lindgren fortsätter som tränarduo för Sävar IK:s division IV-damer. På spelarsidan verkar de flesta fortsätta och Sävar tänker fylla på med lite spelare till A-laget från egna led.

ooo

Allt för den här gången. Tips? Maila mig! [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *