Fredagsmix

 Jaha. Då lämnar Rebecca Smith Sunnanå för gott vilket inte var så konstigt nu när Hanna Marklund kommer tillbaka. Dessutom har ju Smith en hyfsad skadeportfölj att dras med.

Men nya zeeländskan åker nu tillsammans med Sanna Frostevall till Newcastle Jets i australiensiska ligan för att lira där, förhoppningsvis fram till mitten av januari då finalen spelas. Coolt äventyr ändå.

ooo

Träffade Jens Sjöström i går på stan. Han hade problem. Vecka 47 skulle han åka och provträna (glömde fråga med vilka, antingen Trelleborg eller Hammarby eller båda antar jag) men nu fanns det knappt något lag att träna, och hålla sig i form, med de veckor som är kvar.

– Jag ska och träna med Dragonskolan nu. Men det finns ju knappt några lag. Ersboda tränar en gång i veckan, Teg kör futsal en gång i veckan, UIK kör två gånger i veckan, sa han och skakade på huvudet.

ooo 

I övrigt hände inte mycket i går. Det var inget nytt med UIK och Marta eller UIK och Frisk eller UIK och Östberg.

UIK åker i alla fall på träningsläger till Turkiet även nästa säsong men har inte fått några inbjudningar likt tidigare år, vare sig till Kanada, Brasilien, Dubai eller någon annanstans. Men de ska lira cup i Växjö igen under försäsongen, fast den här gången i månadsskiftet februari/mars.

ooo

Sedan lirar de ju även final i svenska cupen i morgon. Inga skador rapporteras. Däremot befaras snö i Linköping. Linköping som för övrigt kommer att söka ny tränare efter cupfinalen. Dessutom har ju en hel hög stjärnor ryktats vara på väg bort. Asllani och Öqvist till Umeå, Landström till AIK, Seger till Malmö, Lindahl till Göteborg och säkert några fler också. Vi ser väl vad som händer.

000

I Umeå FC hoppades man kunna släppa ledarstaben snart. I övrigt hade de ingenting att komma med. Det hade heller inte Ersboda SK eller Skellefteå FF.

Fast på tal om FF. De verkar nu ha kontaktat Goran Zdravkov, yes! Hoppas de värvar honom och att han kan skina i ettan. Det vore coolt. Jag fick nys om Zdravkov för någon vecka sen, rykten sa att FF kontaktat honom då, men när jag ringde upp honom hade han inte hört något och satt mest och planerade för hemresa till Makedonien. Det var något visum som skulle hem och förnyas typ.

Ringde även Umeå Södra i går där ordföranden Robert Jonsson verkade ha bra koll på läget. Han sa att det var klart att Jörgen Åström (jo, ex-tränaren och ex-sportchefen) skulle bli nygammal sportchef i klubben. När jag sedan ringde Åström fanns det ingenting som var klart, däremot hade han fått en förfrågan om det. Inget annat nytt i övrigt i Södra.

ooo

I avdelningen ”tidigt ute” så hyllar vi i dag Robertsfors IK vars tränare -08, Samir Kanlic, sedan ett par veckor tillbaka bokat in samtliga vårens träningsmatcher! Efter diverse cuper inleder Robban 14 februari mot IFK Luleå i Arcushallen och genrepar sedan inför serien med match mot Anundsjö.

ooo

Till sist. Phil Thomson goes bananas i skysports-studion över Tottenhams kvittering mot Arsenal:

http://uk.youtube.com/watch?v=18p8RZ5W4UY

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *