Anton Holmberg blir mittback

Flyttfågeln Anton Holmberg får som bekant söka ny klubbadress igen. Efter 1,5 säsong i Örgryte har klubben valt att inte förlänga kontraktet med den skadeförföljde forwarden.

–Det blev inte som jag hoppats. Öis blev nog den mest olycksdrabbade tiden hitills för mig. Det kändes bra när jag väl spelade men det blev ju alldeles för lite. Jag drog en baksida under sommaren, sedan blev det lite misstförstånd och det tog alldeles för lång tid. Sedan kom Allbäck hem efter den skadeperioden och då blev det ännu tuffare.

Och inget nytt kontrakt?

– Nej, Öis hade lessnat lite på skadorna och ville inte chansa, det var ganska väntat. Men Örgryte är en riktigt bra klubb så det är inga hard feelings.

Nu då? 

– Jag har försökt att göra så gott jag kan och flytta runt men varje år har slutat ganska lika. Så jag har faktiskt bestämt att jag vill spela mittback.

Mittback?! 

– Ja, dels tror jag det kan passa bättre skademässigt, det är inte lika explosiva löpningar och lika mycket skott, sedan har jag ju gett forward en chans och inte smällt in 15-20 bollar någon säsong.

Nanne Bergstrand spelade ju dig som mittback i Kalmars B-lag, hade du lyssnat på honom och varit kvar där kanske du vunnit SM-guld nu? 

– Hehe, ja, men då var jag fortfarande så ung och ville ge forwardsrollen en chans. Nu känns det helt okej att byta. Man får väl se vilken klubb som vill ha mig men jag tror inte steget från forward till mittback behöver vara så stort, titta bara på Mikael Dahlberg.

Blir du kvar i Göteborg?

– Ja, jag blir klar som personlig tränare till veckan och ska börja söka jobb i Göteborg. Jag lär ju ändå inte få någon storklubb att satsa på mig så då kan jag stanna här där jag trivs bra. Men vi får väl se vilken klubb som vill satsa på mig, det är nog inte så många som vet om att jag vill spela mittback än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *