Fotbollshörnan


Här är då veckans Fotbollshörna go vänner. Eftersom en del redan publicerats här på bloggen till pappersvarianten så kör jag här en webb-anpassad och nerkortad version här på Bloggen.

ooo

Så har då tävlingskommittén i Västerbottens fotbollförbund tagit beslut i division III-frågan där antingen IFK Holmsund, Sandåkern eller Teg skulle placeras i norra trean. Svaret blev Tegs SK. Nu är det upp till svenskans repskap att ta slutgiltigt beslut men de lär inte gå emot rekommendationen. Tegs tränare, Norrbottensbördige Anders Wallerström tog emot beskedet med lugn.

– Det är väl bara att acceptera vilken serie man placeras i. Det är inte så mycket längre resor och det är ju bättre väg till Luleå än Östersund. Det handlar väl om tre långa resor, Kiruna, Ohtanajärvi och Gällivare/Malmberget, säger Wallerström.  

ooo

Robertsfors IK:s tränare Samir Kanlic vill stärka truppen med en målvakt, en back, två mittfältare och två forwards. Vilka är då aktuella?

Ja, Bureåduon Samuel Gustafsson och Patrik Johansson. Sunnanåtrion Erik Andersson, Anders Widmark och Samuel Pont Laisfelt, samt Ohtana/Aapuas mittback Adam Zingmark, som är kusin med bröderna Burström och tränade med RIK hela hösten.

– Så många nya spelare utifrån kanske det inte blir, först och främst vill jag ha många killar från bygden. Det har hört av sig en hel del spelare från Skellefteåtrakten, men vi får se var vi landar. Skellefteå är ute efter Samuel Pont Laisfelt också men han verkar hamna hos oss, säger Samir Kanlic som även nämner Jonas Nilsson, Holmsund, som en klass-spelare innan han tillägger att han har kontrakt och säkert blir svår att lösa.

Till assisterande tränare vill Kanlic gärna ha sin gamla Sunnanåkollega, Göran Hallberg.

– Jag har uttryckt en önskan om det. Vi vet var vi har varandra och jag vet att vi kommer att jobba ihop igen, men vi får se om det blir i år.

ooo

Lycksele IF:s Stig Bäckman och Peter Nilsson har fått förfrågan om att fortsätta träna ”tvärränderna”.

– Vi har lovat svar inom en vecka, men det har mycket att göra med spelare och målsättning och såna saker, säger Bäckman.

Spelare in/ut?

– Vi har ju farmarklubbsavtal med Rusksele och de har rätt mycket folk. Jens Eriksson bodde ju i Umeå redan i fjol men vi är jätte-angelägna att behålla honom. Johan Forsberg har flyttat till Umeå. Vi vill behålla honom också, rykten säger att Teg är på honom men vill han gå dit får han självklart det. Sedan har ju Betsele sin verksamhet också och de är väl och rycker i en del spelare.

ooo

Lite serienytt nu. Ljusvattnet/IFK Bjurfors damer vann ju division IV norra. Nu har de till slut tagit beslut att tacka nej till trean. Kågedalens AIF har fått en förfrågan om division III-spel i egenskap av bästa tvåa i länsfyrorna.

ooo

MSK:s juniorer vann division V södra för damer men får inte gå upp då de är ett juniorlag. IFK Umeå har fått förfrågan om att kliva upp men tackat nej. Därför går nu frågan till IK Klintarna som kom tvåa i norra femman. Svar från dem återstår.

ooo

Sandåkern SK:s damer uteslöts ju som bekant från tvåan. Nu har de placerats i division V till nästa säsong. Halvsurt.

– De hade en förhoppning att placeras i fyran men utifrån vad TK beslutat finns ingen plats i fyran, säger Micke Sundqvist på fotbollförbundet.

ooo 

IFK Umeås herrar letar tränare. Ulf Olofsson har sagt att han vill dra sig tillbaka. Jörgen Sundberg kan bli kvar men har även ett annat erbjudande som han just nu funderar över. Har inte lyckats luska ut om det är Sandåkern, Umedalen eller någon annan klubb som ryckt i honom. På spelarsidan är Robin Åberg redan klar för Ersboda SK. IFK Umeå jobbar för att fixa samarbetsavtal med ett par klubbar, som Ersboda, UFC och Mariehem.

ooo  

UIK:s June Pedersen har inte klar med någon ny klubb. Piteå har visat konkret intresse och hon har även erbjudande från Norge.

– Men jag är jättegärna kvar i Sverige, det finns några alternativ. Det enda jag vill ha är fotbollsskor, en fotboll och ett lag som ger 140 procent, säger Pedersen som har tränaren Andrée Jeglertz som rådgivare.

– Jag värvade ju hit henne från Norge och tycker jag har ett visst ansvar. Hon är en duktig fotbollsspelare och vill hon ha min hjälp hjälper jag gärna till, säger Jeglertz.

ooo

Patrik Sandström slutar ju som bekant i UFC både som tränare och spelare. Sandåkern och Umedalen har varit intresserade av honom men båda har fått nobben. Nu kan ”Putte” bli inblandad i UFC:s talanggrupps-verksamhet.

– Jag har pratat lite med Håkan om det men nästa år kommer i första hand att handla om familjen, säger Sandström.

ooo

Umedalen har för övrigt hört av sig till Robert Johansson men fått nobben även där. Den Robert Johansson? Jo, Sörforstränaren har bestämt sig för att sluta träna sitt lag på Älvdungen efter åtta säsonger där!

– Jag har väl känt ett par säsonger att det vore bra med en ny röst där. Under hösten såg jag en del fotboll och det hade jag inte gjort på väldigt länge, det var trevligt. Till våren ska jag se riktigt mycket herrfotboll i Umeå igen.

ooo

IFK Holmsunds Vilhelminalån Joakim Kvist överraskade många den gångna säsongen. Nu har andra klubbar fått upp ögonen för mittbacken Kvist. Mariehem och Ersboda är intresserade. Mariehem är även intresserat av elegante Vilhelminamittfältaren Johan Örnfjäll. Vilhelmina har för övrigt pratat om att starta en farmarlag då Malgovik verkar lägga ner sitt division VI-lag, men något beslut är inte fattat än.

ooo

Christer Wilhelmsson är ny herransvarig i Sandåkerns SK. Någon ny tränare är dock inte klar än.

ooo

Malå IF kan få comebackförstärkning till nästa säsong. Jesper Eriksson och Dick Jakobsson lurar på att dra på sig skorna igen.

ooo

Well. Det var allt. 

ooo

Hör ni något, beslutar ni något, lägger ni av? Ni får väldigt gärna göra det. Therese Helmersson tipsade i går om allt som hände i Mariehems FF. Väldigt uppskattat!

[email protected] är min mailadress.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *