Torsdagsblandning

Happ. Torsdag snart över.

ooo 

Det blev ännu en UIK-nobb i Josefine Öqvist som valde att stanna i Linköping. Inte så konstigt kanske när UIK den senaste tiden försökt hålla henne halv-varm samtidigt som man försökt koka upp Martaspåret igen. Linköping är lite som UIK var förr i tiden. Alla spelares kontrakt går ut direkt efter säsong, det ryktas om spelarflykt men i slutändan stannar de flesta. På Corren stod det nu även att Linköping ska ta ny kontakt med Daniela igen.

ooo

Timothy McNeil har ju provtränat med Trelleborgs FF i veckan. Det har tydligen gått riktigt bra. Han fick rejält med lovord men inget kontrakt – det föll på att han inte var skåning.

– De sa att om jag bott här nere hade de inte tvekat. Men nu skulle de hålla koll på mig och höra av sig till sommaren då jag blev lovad en ny träningsvecka, säger McNeil som nu troligtvis hamnar i Umeå FC.

– Flera klubbar har hört av sig och jag har pratat med Umeå FC ett antal gånger. Jag ska träffa de även nu när jag kommer hem. Det känns väl som det mest intressanta alternativet just nu, säger han.

ooo

Skulle inte Jens Sjöström också träna med Trelleborg? Jo. Han skulle. Men Mr Otur lyckades stuka foten kraftigt under ett löp-pass i lördags och tvingades ringa återbud till TFF. Nästa veckas provspel med Hammarby är även det i farozonen. Han har inte flax.

ooo

Umedalens damer, nästa säsong i trean, ska ha gjort klart med ny tränare. Och de värvar honom från Röbäcks IF. Det blir alltså Fernando Pontes, som enligt mina uppgifter, tar ska leda Återtåget för Umedalen nästa säsong.

ooo

På tal om Umedalen. Var och tränade på Iksu i afton och det var en hel hög med fotbollsprofiler där. Från Umedalen spanades Josefina Eiremo (dock som sig bör i Iksu-dress nu på vintern) i en benmaskin, Johan Jernberg var också där, samt Mohamed Abdul Kadir (är han kvar i Umedalen?) Andra som skötte verkade sköta sin försäsongsträning var Joel Burström, Sasha Hakami och Daniel Larsson.  

ooo

Även Erik Lundström var på Iksu. Fast han hade jag sprungit på några timmar tidigare på Gammliahallen. Han skulle träffa UFC-tränarna Jocke Blomqvist och Janne Westerlund för ett samtal.

– Jag träffade Håkan (Bäckström) i går och ska snacka med Janne och Jocke nu.

Något nytt alternativ som dykt upp?

– Njaea, sa Lundström och log ett rätt brett leende.

– Men jag har inte pratat med någon klubb personligen så det är inget konkret än.

Fortsättning lär alltså följa där.

ooo

Till sist. För alla er som undrar hur det går om man lyckas låsa in nyckeln till sitt omklädnings-skåp på Iksu kan jag komma med lugnande besked: Man får låna en bultsax helt gratis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *