Måndagsmix

Då ska vi se. Det har varit träningspremiär på Nolia i afton i Umeå. Jag var tyvärr inte där. Shame on me. Hade annat att stå i. Bland annat Marta-ringningar och prylar. Snurrigt värre där. Först skulle Los Angeles dra sig ur. Sedan skulle de inte det. Och sedan meddelade TV4-sporten att Malmö minsann var intresserade. Ja, dramaturgin är dock densamma år efter år. Först kommer en amerikansk klubb och vill ha Marta, sedan har UIK inte pengar, sedan halkar andra svenska klubbar in och vill ha henne (Malmö/Linköping) och till sist brukar hon ju ändå stanna i UIK. Det mesta talar ju (just nu) för att det blir så även den här gången, men nu vågar jag då inte tro någonting egentligen.

ooo

En rolig detalj för er som såg TV4-sporten. Det var INTE Marta-agenten Fabiano Farah som visades på bilden. Möjligtvis hans farfar, (om nu inte Farah åldrats cirka 30 år sedan jag träffade honom förra sommaren).

ooo

På tal om UIK. Division I-nykomlingen Mariehem slängde ut en trevare till ex-UIK:aren Anna Sjöström och frågade om hon ville göra comeback. Det blev inget av det.

– Nej, det blev inget mer än så. Jag känner inget sug sådär, det är ju kul med fotboll men division I är ju seriöst och kräver en hel del satsning, säger ”Sjöa” som för övrigt blev korpenmästare för andra året i rad med ex-UIK-laget och siktar på fortsatt spel där nästa säsong.

ooo

Mer UIK. Emma Kullberg ska ingå i A-lagstruppen nästa säsong. Skoj för den talangfulla 91-mittbacken och ett fortsatt led i manager Jeglertz filosofi att fostra egna backar och defensiva mittfältare i största möjliga mån.

ooo

Det här blir rena rama UIK-bloggen. June Pedersen ska i alla fall träffa Piteå den här veckan enligt PT.

ooo

Tegs Kalle Hardell har haft några tunga säsonger. Först opererades han för meniskproblem och nu har han slitit av korsbandet, måste opereras – och får dra i gång med ny rehabträning.

– Jag tror jag har rehabtränat i ett år och nio månader nu, sade han när jag stötte på honom i dag.

ooo

Till helgen spelas Samba Futsal Cup i Sporthushallen i Umeå. 13 klubbar deltar, start 09.00, final 18.30. Division III-nykomlingen Tegs SK är ”högst rankade” lag och får väl gälla som favoriter. Eller kommer nordligaste laget Bastuträsk att ta hem cupen.

Vad tror ni?

Spelschemat hittar ni i alla fall på följande länk: http://www.lagsidan.se/sambaff/sidor-14660-samba~futsal~cup.html

ooo

Nu är ju det här inte av någon större Västerbottnisk vikt men det är en kreativ lösning i alla fall som ”Lilla Brasilien”, Ytterhogdal, ska försöka sig på till nästa säsong då de troligen lirar i division III södra Norrland.  

http://zport.se/start/ltsport/1.228719

ooo

Alles. Nya tag i morgon.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *