Fotbollshörnan kommer här

Ja, torsdag. Fotbollshörnan är i papperstidningen. Men jag kapar till en blogg-version av den till er kära läsare. Håll till godo!  

Peter Stenberg har de senaste två säsongerna tränat IFK Holmsund tillsammans med Mark McNeil. Holmsund åkte ur tvåan efter kvalspel men Peter Stenberg stannar kvar i division II då han byter till Umedalens IF.

– Inga papper är påskrivna men det blir nog så, jag har bestämt mig och det känns riktigt bra, säger Stenberg om Umedalens IF. De svartgula har redan värvat en spelare från Holmsund i Lars Wikberg.

– En underskattad spelare, ett klassförvärv. Jag tycker Umedalen ser intressanta ut och gjorde det bra i år, men jag tror man kan få ut ännu mer, säger Stenberg om sitt nya lag.

ooo

En klubb som däremot fortfarande söker tränare är IFK Holmsund. Huvudspåret Bert-Åke Mårtensson, tränare i Obbola IK, tackade efter en hel del funderande nej till att ta över division III-laget.

– Han kände väl att han inte riktigt hade ork till det. Vi har något spår vi går efter nu men det är ju inte så gott om tränare, säger Holmsunds fotbollsansvarige Robin Carlsson.

ooo

18-årige IFK Holmsunds-anfallaren Timothy McNeil har bestämt sig för spel i Umeå FC. Inga papper är påskrivna men McNeil vet vad han vill.

– Jag har hela tiden velat stanna i Umeå och jag tror UFC är bäst för min utveckling nästa säsong. Det är tuff konkurrens på forwardssidan med fyra bra forwards men det är bara sporrande och utvecklande, säger Holmsunds-talangen som ju nyligen provtränade med Trelleborgs FF.

– De var nöjda med mig, skulle följa mig och bjuda ner mig igen nästa sommar, säger McNeil som hoppas kunna skriva på för UFC inom kort.

ooo

Klutmarks herrar i division VI har klart med två tränare. Jens Söderström fortsätter och vid sin sida får han Lennart Bergqvist som gör comeback som ledare, de hoppas också på att Anders Mattsson gör trion komplett.

ooo

Gunnarn IK:s division VI-lag verkar få samma tränare som i år, Harald Kristiansen. På spelarsidan blir inga större förändringar, meddelar klubbens ordförande Olle Wärnick.

ooo

Morön BK:s division II-damer har som bekant haft ett par provspelare på besök. Inget klart där ännu. Men klart är att Johanna Nyström flyttar till Umeå och att Morön hoppas kunna knyta till sig förra Sunnanå-spelaren Amanda Stenerkrantz. – Hon flyttar hem från Frankrike i februari/mars någon gång och vi har haft positiva samtal, säger Moröntränren Mikael Pettersson.

ooo

Samarbete mellan grannklubbar är populärt numera. Nu funderar division IV-laget Hås FF och division VI-laget Vindelns IF på att börja samarbeta.

– Vi håller på att jobba med det. Troligtvis kommer vi köra gemensam träning först för att få lite samhörighet och sedan tar vi ut ett division IV- och ett division VI-lag, säger Torbjörn Hägglund i Hås som dock betonar att inget är klart.

Hås söker för övrigt nya tränare. Hägglund utgjorde tillsammans med Ulf Sandström ledarstab den gångna säsongen.

– Men killarna måste få något bättre, några nya krafter, säger Torbjörn Hägglund.

ooo 

Jörgen Sundberg blir kvar som tränaren i division IV-laget IFK Umeå.

– Det känns jättespännande. Vi har många unga duktiga spelare som har mycket utveckling i sig, säger Sundberg. Dessutom är förre Betsele-tränaren Torgny ”Togga” Gustafsson aktuell som kollega till Sundberg.

– Vi har träffats och pratat och diskussioner pågår. Vi har inte pratat någon ansvarsfördelning, vi får se vem som står huvudtränare men ”Togga” vore ett väldigt bra namn att få in föreningen, säger Sundberg.

ooo

IFK Holmsunds-mittbacken Jens Sjöström missade ju nyligen sitt provspel med både Trelleborg och Hammarby på grund av en fotskada. Men Sjöström tar ny sats i januari.

– Om allt går som det ska åker jag till båda klubbarna i januari, säger Sjöström som inte pratat något mer med UFC den senaste tiden.

ooo

Lite mer UFC. Erik Lundström ska få ett kontraktsförslag från klubben i veckan. Inget nytt i övrigt om honom.

ooo

Umeå IK:s June Pedersen träffar som bekant Piteå i veckan. Dessutom ska Johanna Lindahl, Sunnanå, dit och provträna inom kort.

ooo

Betsele IF:s division IV-herrar har presenterat sina första nyförvärv. Samtliga unga talanger, samtliga från ärkerivalen Lycksele IF! Vilken trion är? 17-årige backen Kim Fjällström, 18-årige mittfältaren Salem Al-Hasnawy och 16-årige forwarden Mohammad Al-Kassas.

ooo

Skellefteå FF-duon Mladen Galambos och Morris Lewis har sedan tidigare bestämt sig för Robertsfors IK. Nu har RIK klart med ett annat nyförvärv, Samuel Pont Laisfelt från Sunnanå.

– Han valde oss före Skellefteå FF, det känns otroligt kul. Han är en riktig forwardsdiamant, född –89 och Skellefteås största forwardstalang. När vi kvalade med Sunnanå till tvåan var det han som bar laget på sina axlar när alla andra sviktade, säger RIK-tränaren Samir Kanlic som är väldigt nöjd med sitt nyförvärv.

Division II-laget kommer också att lyfta upp fyra talanger från farmarlaget Robertsfors BK; Robert Norlin, Jimmy Bergström, Joakim Karlsson och Kim Nilsson.

– Fyra egna spelare, det känns bra, säger Kanlic.

ooo

För några år sedan gjorde han två P88-landskamper. Nu har 20-årige Johan Grahn skrivit på för division II-laget Mariehem SK. Grahn gick fotbollsgymnasiet i Norrköping, var med i IFK Norrköpings Tipselitlag och har de senaste säsongerna varit lagkapten i division II-laget Värmbols FC.

– Han är en spelskicklig ytterback/mittfältare och känns som ett riktigt bra nyförvärv. Han har varit lagkapten i sina lag trots sin ålder och blir en bra ledare i gruppen, säger Mariehems Håkan Arestav om nyförvärvet som flyttat till Umeå för att studera juridik.

Sedan tidigare har Mariehem gjort klart med Robin Olofsson. MSK:s forwardsduo Robin Nilsson och Robin Arestav har för övrigt fått var sitt kontraktsförslag från division I-laget Östersunds FK nu. Arestav ska dessutom besöka Jönköping Södra igen vecka 50.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *