En kort-hörna

Japp. Här är en kortare Fotbollshörna tillsaxad för er bloggläsare.

ooo

Umeå FC jobbar vidare med målsättningen att ha ett fortsatt samarbete med Björn Bjersing och på måndag ska sportchefen Håkan Bäckström träffa Holmsundstalangen Timothy McNeil för att diskutera en kontraktslösning.
Så sent som i går kväll samtalade Bäckström med Ersbodaspelaren Adam Chennoufis agent men utan att komma fram till en lösning. Diskussionen fortsätter alltså.

ooo

UFC-slitvargen Henrik Folkesson har dragits med stora skadeproblem de senaste två säsongerna. Nu har han dock bestämt sig för spel i moderklubben Umedalen – men det kan även bli spel med Umeå FC.
– Det är en trepartsöverenskommelse. Han ska spela med Umedalen under våren och sedan tar vi en diskussion med Henrik inför höstsäsongen. Känner han sig hel och pigg så är vi intresserade av att använda honom under resten av säsongen, säger sportchefen i UFC Håkan Bäckström.

ooo

Mariehems division II-herrar väntar på svar från många potentiella nyförvärv.
– Men just nu verkar det vara lite av moment 22 i fotbolls-Umeå. Många har beslutsångest och svårt att bestämma sig, säger Mariehems lagledare  Håkan Arestav.
Den stora frågan i klubben är annars om och när Robin Nilsson och Robin Arestav blir kvar.
Nilsson har fått kontraktsförslag av Östersund i division I och Arestav ska för andra gången provträna med Superettalaget Jönköpings Södra.

ooo

Skellefteå FF, nyblivna division I-laget från länet, gjorde i går klart med supertalangen Fredrik Enberg från Piteå. 20-åringen har landslags-meriter och Mats Stenlund, t.f sportchef i klubben, är mäkta nöjd med sitt målvaktsförvärv.
Enberg jagades av både Öster och Sirius.
– Vi har tittat på honom i tre år och han har ju varit med och talangtränat med oss förut. Jag är kanonnöjd att vi fått honom, säger Stenlund.
Skellefteå FF har även träffat anfallarna Christoffer ”J” Johansson, Ersboda och Umeå FC-diton Daniel Larsson där den sistnämnde är mest intressant.
– Jag vet att Rainer också är jätteintresserad av Daniel sedan hans tid i Robertsfors. Däremot hade ju Christoffer ett år kvar på sitt kontrakt med Ersboda. Vi vill passa oss för att lägga ut alltför mycket pengar, säger Stenlund som även pratat med och har förhoppningar om Mariehems anfallare Robin Nilsson samt Djurgården supertalang Robin Sellin.
– Sellin här hoppas och tror vi kommer spela med oss, säger han om järnkaminerans lovande 18-åring.

ooo

Andreas Högstadius dominerade mittfältet i skärgårdsfotbollen i Holmsund/Obbola på 90-talet. Nu är Högstadius högaktuell att lära ut sina kunskaper. Bygdeå Goif vill ha honom som tränare för nästa säsong.

ooo

På tal om tränare. Åmlidens IF kan få en duo nästa säsong då Birger Norberg och Fromhedens Jörgen Lundström är aktuella som tränare för laget nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *