Bojang till Mariehem

Tidigare i dag skrev jag om att Timothy McNeil ritat på för Umeå FC och att Björn Söderström och Alexander Kinnunen-Nasiri skrivit på för Tegs SK och därmed också lämnar IFK Holmsund.

Under kvällen framkom också att Rikard Bojang blivit klar för Mariehems SK.

– Ett bra nyförvärv, han är duktig och rutinerad och kommer att tillföra mycket för oss, det känns bra, säger Håkan Arestav i Mariehem.

Dessutom meddelade djungeltrumman ännu ett Holmsunds-rykte under kvällen, det vill säga att Marcus Perjus skrivit på för Ersboda. Har inte fått det bekräftat men helt otroligt låter det ju inte då Perjus ju tränat med Ersboda den senaste tiden.

Inte nog med det. Enligt hyfsat säkra tips så ska Holmsundsmålvakten Johan Råberg skriva på för Umeå FC inom kort bara för att därefter lånas ut till Tegs SK (där målvakten Erik Tengman enligt uppgift ska ta ett litet sabbatsår).

Om Perjus skrivit på och Råbert går till UFC innebär det att total tio Holmsunds-spelare som avslutade säsongen i klubben (om jag nu inte glömt någon) är klara för nya klubbar. Inte nog med det. Stefan Dahlberg har flyttat och Fredrik Bojang ska flytta. Dessutom är Joakim Kvist på g till Ersboda eller Mariehem, Johan Rönnmark tränar med Ersboda och Jens Sjöström (som för övrigt joggar omkring vid UFC:s träningar) är ju aktuell uppåt. Det lär minst sagt bli ett rätt nytt IFK Holmsund som kliver in i trean nästa säsong!

ooo

På tal om IFK Holmsund. De och Sandåkern verkar kunna andas ut. Luleå FF (som ju enligt Norrbottenstidningarna, där klubben även proklamerar det) drog sig inte ur division III norra Norrland innan svenska fotbollförbundets repskap den gångna helgen. Detta innebär att när/om de drar sig ur trean så kommer platsen att tillfalla det bästa division IV-laget på tur från Norrbotten eller Västerbotten. Enligt tävlingsbestämmelse-facit Jan-Åke Sandström är det Kalix (han betonade dock att han inte var helt säker på sin sak). Men för Sandåkerns och Holmsunds del är det så att de kommer att spela i mellersta serien och inte i norra som Teg.

ooo

Annars då? Well. Kollade Marta-status med Britta Åkerlund. Inget nytt där enligt henne.

ooo

Konstgräset i Fotbollstältet i Skellefteå är inlagt och klart. Hallen invigs på fredag!

ooo

Cain Dotson, sportchef i Gif Sundsvall, säger till Sundsvallstidningarna att det bara återstår detaljer innan Giffarna är överens med David Myrestam. Räkna vänsterbacken som förlorad för Umeå FC.

ooo

Det spelas ju futsal-DM i helgen.  Spelschema hittar ni på, www.svenskfotboll.se/vasterbotten.

ooo

Det var nog allt. Tack och bock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *