Torsdagsrapport

Ja. Blev ju ett sjutusans bombnedslag i morse med Andrée Jeglertz. Kul för honom! Har skrivit en del om det till morgondagens tidning så det kan ni läsa där. I alla fulla fall. Kollade vad hans förre MFF-kollega och GCK-fostrade Jens Fjällström trodde om Jeglertz i Djurgården. Han trodde på honom. Dels för att han länge spelat enligt 4-3-3 och dels för att han var en bra personlighet och modern tränare. Fjällström var annars på besök hos Valencia och kollade hur La Liga-klubben jobbade.

Som sagt. Jeglertz avhandlas i övriga tidningen. Jag fick då aldrig tag i huvudpersonen själv. En annan UIK-huvudperson fick jag tag i. Men den här gången var Fabiano Farah inte på möte, nu sa han bara: – Jag kan inte prata med dig på HELA dagen. Hejdå. ”Klick.”

ooo

Ersboda SK nu. Spölands goalgetter Simon Johansson är klar för klubben precis som IFK Holmsunds Marcus Perjus.

– Två bra nyförvärv, tränarna ser stor potential i Simon och Perjus har ju jättefina kvaliteér, säger ESK:s Lars Holmlund som även säger att klubben jobbar för att kunna skriva över Johan Rönnmark, Holmsund, Joakim Kvist, Vilhelmina och Andrée Nyberg, Robertsfors, inom kort.

– Vi diskuterar med alla tre, säger Holmlund.

Eftersom det inte är någon hemlighet att 26-årige Perjus är en liten bloggfavorit slog jag honom en pling också.

– Det känns riktigt skoj att få spela med Ersboda, det var kul att de ville ha mig och att en gammal uv kan få en nytändning. Det är bra klass på träningarna, det är riktigt bra fotbollsspelare där och de spelar en ruggigt rolig och bra fotboll som jag gillar. Jag tror ju att jag kan utvecklas lite mer och det här kan nog vara det jag behöver, det är ju hård konkurrens i Ersboda.

Hur känns det att lämna Holmsund då?

– Det känns ju inte så bra, det har ju blivit turbulent där med spelare och tränare som försvunnit. Det är tråkigt att se vad som händer där men för min egen skull känns det bra att komma till ett ännu bättre lag.

Var spelar du helst, back, kanten eller mitten? 

– Det är nu man ska vara så diplomatisk att man säger där tränaren placerar en.

Men man kan ändå få önska.

– Jag trivs ju bäst på kanten, om det sedan är som ytterback eller yttermittfältare spelar egentligen ingen roll.

ooo

På tal om division II. Robertsfors IK fortsätter värva från norrort. Nu har Aleksandar Sorgic gjort klart med spel i Robertsfors. Sunnanåmittfältaren gillas såklart av Samir Kanlic.

– Tekniskt bra med båda fötterna. Han gillar att utmana och har jättehöga ambitioner, säger Kanlic till RIK:s hemsida.

ooo

Såg på UFC:s hemsida att Mats Söderholm är på landslagsläger. Han drillar P16-landslagets målvakter under det stora lägret det här veckoslutet på Bosön.

ooo

Mer än så där blir det inte i dag. Ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *