Söndagskoll

Ja. Då kör vi. Det blev en hel del matnyttigt ändå i det här inlägget. En del eget, en del snott

ooo

Men slog i alla fall en pling till Robin Arestav som var hemkommen från provträningarna med Jönköping Södra.

– Det gick ganska bra totalt sett. Det var tre träningar och en testmatch. Men det dök upp en annan kille, en djupledslöpare som jag tror hette Patrik Redo och har spelat i Halmstad och Trelleborg. Jag vet inte om mina chanser försämrades där, han verkade ganska duktig, men Jönköping skulle höra av sig igen till veckan.

Något nytt i övrigt? 

– Jag ska upp till och käka middag med Skellefteå FF på torsdag, både jag och ”Nille” (Robin Nilsson) ska dit då.

(Fotnot: Hittade faktiskt en artikel om Patrik Redo på nätet från veckans provspel i J Södra, han har visst, precis som Daniel Severino varit proffs i Keflavik. Klicka på länken eller klipp in den så kan ni läsa om honom: http://www.jnytt.se/Read__20388.aspx)

ooo

Ringde för övrigt sen till Lennart Almström som är vice ordförande i Skellefteå FF. De hade haft ett lägeskoll-möte i afton, men i övrigt var det inga större nyheter kring spelare som Tomas Lundmark och Fredrik Lund och andra.

– Vi ska ha möte med båda dem i veckan och jag hoppas de stannar. Det pågår diskussioner med de flesta grabbarna nu när vi fått klart med Rainer som tränare.

Något nytt kring potentiella nyförvärv som Daniel Larsson, Christoffer Johansson eller Goran Zdravkov? 

– Inte det och jag skulle inte tro att det händer något där innan årsskiftet, är ju jobb och en massa grejer som ska till.

ooo

Men när jag la på luren med Almström gick jag in på Tegs SK:s hemsida. Och se där, Teg har gjort klart med offensive mittfältaren/anfallaren Sebastian Stenvall – från Skellefteå FF! 20-årige Stenvall gjorde tre mål för FF i tvåan den gångna säsongen. Jag tror han är typ det 13:e nyförvärvet till division III-nykomlingen som troligtvis kommer nämnas som en av seriefavoriterna när serien drar i gång, de har i alla fall värvat mycket, ungt och spännande!

Nämnas bör är ju att Teg även anmält ett lag till division VI, som Tegs United.

ooo

I övrigt hade Håkan Bäckström i UFC inget nytt att rapportera, inte heller Håkan Arestav i Mariehems SK.

– Vi ska få besked från några spelare i början av veckan, berättar Arestav.

ooo

Inte heller i UIK har det hänt så mycket konkret, varken i tränar- eller Martafrågan. Örjan Andersson är huvudspåret och lösa rykten gör gällande att det ska vara klart men det är då inget påskrivet och enligt Britta Åkerlund är inget klart.

– Vi jobbar brett, sade hon när jag snackade med henne i kväll.

ooo

Nicolai Almgren är nästa man att lämna IFK Holmsund. Mittfältaren Almgren har skrivit på för Sandåkerns SK i helgen.

Om jag räknat rätt har nu 16 man försvunnit från höstens IFK Holmsund. Jag tror räddningen för Holmsund nu är samarbete med Sandvik och/eller Obbola och det surras även lite om det, om det sedan ligger någon sanning i det ryktet har jag inte hunnit kolla ännu.

ooo

Division II-laget IFK Åkullsjön har klart med ett nyförvärv. Det är Liza Lundqvist som ansluter från Myckle.

ooo

På tal om samarbete är det också klart att det blir samarbete mellan Hörnefors och Sörmjöle. I dagsläget verkar det också som att årets tränare i Sörmjöle, Mathias Bergsdorf, blir tränare där.

ooo

Och så lite Norran-inspirerade nyheter. Moröns division II-damer har gjort klart med tre talanger. Det är Kågedalen-duon Elin Johansson och Malin Nilsson samt mittfältaren Frida Karlsson, som bestämt sig för spel där.

oooPeter Wikberg har tackat nej till att träna Bolidens FFI. De får leta nytt. På tal om Boliden så går Jonathan Edman till division V-laget Myckle.

ooo

Bergsbyns division IV-herrar har klart med en trio spelare från Morön; Sebastian Åkesson, Mikael Almström och Daniel Eriksson.

ooo

Såja. Det var nog allt för i afton.

Tips? Som vanligt mottages de tacksamt på: [email protected]

1 kommentarer

  1. sista dagen på gratismånaden? måste komma upp alla slutgiltiga övergångar och fortfarande aktuella övergångar. någon sammanställning? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *