Marta, UFC och annat

Jaha. Ny tråd i Marta-soppan när TV4-sporten i afton gick ut och sa att representanter för Los Angeles Sol uppger att en USA-deal är nära förestående. Eftersom hon är nästan omöjlig att nå för en intervju är det ju svårt att veta hur hon tänker, men som jag skrev redan när Jeglertz-flykten uppdagades tror jag inte att det beskedet varit till UIK:s fördel gällande Marta. Hittade i alla fall en ett par dagar gammal intervju i en brasiliansk tidning i kväll där Marta sa att hennes beslut kunde dröja till januari. Men hon sa även följande:

– Det är super-intressant att få spela i en liga som är så konkurrenstkraftig och har så bra internationella och amerikanska spelare.

Hyfsat positivt uttalande.

På tal om proffsligan så ska Los Angeles Sol spela öppningsmatchen i ligan 29 mars mot Washington.

En annan grej som kan tala för en Marta-flytt till USA är att Puma klivit in som sponsor för ligan. Puma sponsrar ju UIK och Marta. De lär ju vilja ha damfotbollens allra största namn i ligan och kanske kan pynta upp några extraslantar eller lägga till någon slags bonus i Martas personliga kontrakt för att få henne dit. Det vore inte helt otroligt och som sagt, en liten detalj som kan tala för USA.

ooo

På tal om UIK verkar det numera som att den här Per-Olov ”Peo” Häggström är numero uno. Sprang på Örjan Andersson i dag och av hans svar att döma kändes det som att det var för mycket som talade emot (jobb och familj) för att han skulle vara sugen att ta över UIK, om han nu fortfarande är ett alternativ.

ooo

Senaste Holmsunds-nytt är att UFC sägs ska vara intresserade av, och att de snackat med, Jonas Nilsson. Han har ju kontrakt men Holmsund sägs ska vara schyssta och släppa honom hyfsat billigt ändå. Och det är klart, finns det knappt något lag kvar så finns det väl inget annat sätt. Fick också höra att Holmsund och Sandvik visst har haft ett möte trots att motsatsen hävdats, men det kanske bara är ett rykte.

ooo

I övrigt? Ja, UFC går vidare för att värva Adam Chennoufi. Det borde nog bli klart snart tror jag.

ooo

Tips? [email protected]

ooo

Mer än så får ni inte i afton.

4 kommentarer

  1. Fast det är ju inte så mycket till blogg, bara rapporter om skvaller och övergångar.
    I en blogg vill man ju läsa lite personliga åsikter, det lyser ju med sin frånvaro här.

    Varför?

    Kanske byta namn på titeln till Silly Seasonskvaller, det vore mer passande.

  2. Med tanke på att det är en fotbollsblogg och det är december månad, så är det ganska logiskt att det är mycke silly season

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *