Skrällen Dahlberg

mickemicke3__468.jpg

Mikael Dahlberg, Mikael Lustig och idrottsläraren Tord Jonsson. 

Jag var på Dragonskolan i dag för att lyssna lite på när ett gäng idrottsprofiler snackade, inför Idrottsprogrammets elever, om vad som tagit de till toppen.

Efteråt frågade jag givetvis Mikael Lustig om han var med i A-landslagstruppen. Det var han inte. Mikael Dahlberg hörde att jag frågade det men föga anade jag att han skulle vara med.

– Det var lite roligt att du hoppade på Lustig och frågade honom men inte mig, säger Dahlberg och skrattar när jag ringer upp honom under eftermiddagen.

Nu är han i alla fall uttagen. Det får anses som en hyfsad skräll med tanke på att han bara gjorde två mål som anfallare i år i krislaget Djurgården samt att han hann med att spela både mittback och mittmittfältare innan säsongen var över.

– Det har varit ett svårt år att vara bra men det här visar väl att de ser lite i mig och det känns som att suget efter fotboll blir rätt stort nu, säger Dahlberg.

Kul för den sympatiske Mariehems-produkten som nu spelat i samtliga landslag, eller i alla fall varit uttagen, från P15 upp till A-landslaget. Och Dahlberg svarade själv på vad som gjort att han tagit sig hela vägen under frågestunden på Dragonskolan.

– Viljan och inställningen. Jag har sett så många killar som varit bättre än mig, som haft bättre teknik och fysiska förutsättningar men jag tror den viktigaste talangen ändå är viljan.

Så sant som det var sagt. Mikael Dahlberg blir även den tredje västerbottningen som på ett par års tid blir A-landslagsman på herrsidan. En fjäder i hatten för fotbolls-länet och ett bevis på att det går att lyckas trots stränga vintrar och avsaknaden av en riktig fotbollshall i Västerbotten!

ooo

Mikael Lustig då? Ja, Rosenborg ville inte släppa honom.

– Nej, det är Erik Hamrén som snackat med Lasse (Lagerbäck) och Rosenborg ville inte släppa mig. De vill att jag ska vara hundra procent fräsch till försäsongen. Det är lite trist såklart, det är ju en chans att visa upp sig för Lasse och Roland men det är inte hela världen, säger Lustig som ju bekant har lite hälproblem.

– Det känns bättre men jag känner fortfarande att jag kan vara lite stel, säger Lustig som för övrigt var på semesterresa i Barcelona den gångna helgen och såg El Clasico mellan Barca och Real Madrid.

ooo

Mikael Dahlbergs säsong med Djurgården inleds 7 januari, för Lustig är det återsamling i Trondheim 7 januari.

ooo

Björklövens sportchef Mikael Andersson kom för övrigt med det roligaste citatet från frågestunden på Dragonskolan när han pratade om rollspelare inom idrotten.

– Alla kan inte bli Zlatan, vissa kanske måste bli högerback i Rosenborg som Mikael Lustig.

ooo

Tillbaka till lokalfotbollen nu. Tavelsjö AIK värvar från Rödåbygden. Det är Erik Milton och Mattias Karlsson som lämnar Rödå för Tavelsjö.

Enligt rykten så har Tavelsjö även givit sig in i jakten på bröderna Lundström från Rödåbygden där ju även Furunäs/Bullmark tidigare visat sitt intresse.

ooo

Från Sandåkerns horisont meddelas att den välutbildade tränaren Mikael Högdahl nu kliver in i organisationen igen.

ooo

Det var allt för nu. På återhörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *