Gott nytt år

Alla tusen helger och röda dagar är snart förbi för den här gången. Själv är jag tillbaka på jobbet med start i dag. Har inte sett eller ringt på någon fotboll i dag men däremot snappat upp följande.

ooo

Sunnanås damer favoritvann sin egen cup i dag. Men det krävdes straffar för att besegra IFK Åkullsjön i finalen av Sunnanåcupen. Matchen stod 3-3 efter full tid men i straffarna var Sunnanå kyligare och vann med 5-4.

Herrfinalen vanns av Mariehem SK som 3-2-slog division II-kollegan Robertsfors. MSK slog för övrigt ut Skellefteå FF efter straffar i semifinalen och var faktiskt förstärkt med UFC-värvade Adam Chennoufi som inte bara ställde upp för sin moderklubb utan även utsågs till Turneringens bästa spelare.

– Brorsan (Zakaria) frågade om jag ville vara med och lira så jag, och två polare från GUIF, skrev på ett futsal-kontrakt med Mariehem, säger Adam Chennoufi som brände en straff i semin mot Skellefteå FF.

– Men brorsan klev fram och räddade mig, det var jävligt tur att Emil (Lindqvist) räddade efter att jag missat min straff för det var sudden death-straffar, säger Chennoufi som gjorde ett av målen i finalen, där storebror Zakaria avgjorde.

På damsidan gick det priset till bästa spelare till Åkullsjöns pålitliga målproducent Elin Lundström.

ooo

Läser på fotbollz.se att Umeå FC är intresserat av Östersunds högerback Per Magnusson och vill se honom på träning i Umeå. Magnusson ska dock diskutera förlängning med division I-kollegan Östersund och det är hans förstaval som det verkar.

ooo

Fotbollskanalen skrev i går om att Hammarby vill värva Robin Arestav. Inget påskrivet än dock och Hammarbys informationschef Urban Rybrink vill inte kommentera förhandlingarna.

ooo

LdB FC Malmö drar sig ur Marta-jakten. Jag tror inte Marta bryr sig nämnvärt om det. Storsponsorn Kent Widding Persson säger dock storsint till dn.se att ”ingen spelare får bli större än laget” och att klubben nu har siktet på en annan av världens fem bästa spelare (enligt Fifa). De som återstår på den listan inför Fifa-galan i Zürich 12 januari är förutom Marta följande fyra. Nadine Angerer, Tyskland, Birgit Prinz, Tyskland, Kelly Smith, England, och Cristiane, Brasilien. Angerer är målvakt och knappast aktuell. Jag tippar på Kelly Smith och i andra hand på Birgit Prinz. Om nu inte Cristiane vill fortsätta i Sverige eller Malmö tänker snuva UIK eller AIK på Lisa de Vanna det vill säga.

ooo

Under de dagarna jag varit borta har ju även David Myrestam blivit helt klar för Giffarna, Erik Lundström har blivit aktuell för Djurgården, Emma Lindqvist har skrivit på för AIK (och troligtvis en del annat).

ooo

För er division II-fanatiker som missat det så har Friska Viljors goalgetter Daniel Johansson ritat på för lokalkonkurrenten Sollefteå GIF.

ooo

Det var nog allt. Återkommer i morgon. Tips? [email protected]. Bara att mejla!

3 kommentarer

  1. Vad menar du med aktuell för djurgården, nej men på riktigt? och detta med egna små åsikter. vad tror du själv om Robin Arestavs chanser att etablera sig i Hammarby?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *