Marta lämnar – men Hakami förlänger

Mitt i Marta-hetsen kommer här ett kort blogginlägg för alla er läsare.

ooo

Marta lämnar då. Eller får lämna UIK eftersom Fabiano Farah vägrar lämna besked. Världens längsta deadline är därmed slut. Klart att det blir tufft för UIK nu. Inte nog med att Marta lämnat. Frida Östberg har ju också gjort det och tränaren Andrée Jeglertz och Johanna Frisk är ju också på väg till Los Angeles Sol. Återkommer med längre kommentar om detta senare.

ooo

Lite mindre globala namn nu. Umeåfotbollens flitigaste Iksubesökare, Sasha Hakami, har förlängt sitt kontrakt med Umeå FC.

Kontraktet gäller vettigt nog bara ett år och det kan vara sista chansen för 26-åriga Hakami som de senaste säsongerna haft rejäla skadeproblem och aldrig nått upp till den potential han visade under superettan-säsongen 2000. Då var han faktiskt för de som kommer ihåg var fullständigt dominant i hemma-matchen mot Malmö FF, detta som 18-åring!

ooo

IFK Holmsunds forward Johan Rönnmark blir Ersbodaspelare 2009. Det enda som saknas är påskrifterna mellan klubbarna. Även André Nyberg, Robertsfors IK, uppges vara så gott som klar för Ersboda SK.

ooo

Vet inte om jag skrivit det men Mattias Bäcklund, senast i Ersmark, är klar för Täfteå IK.

ooo

Skellefteå FF gick miste om Djurgårdens talang Robin Sellin som ritat på för division I-konkurrenten Brage IK. Domnarsvallen nästa för Sellin.

ooo

Umedalens IF har nu officiellt presenterat Nils Bylund, Sandåkern, och Emil Lindgren, Holmsund, som klara nyförvärv. Bylund är ett riktigt bra förvärv, han har länge haft potential att spela högre upp än trean.

ooo

Svar till signaturen ”Röbäck”:

1. Okej, jag kanske var slarvig i mitt ordval med Erik Lundström och Djurgården. Men du förstår vad jag menar. Han finns på någon slags intresselista.

2. Robin Arestav är troligtvis mest tänkt för Hammarby TFF som spelar i tvåan. Men ledningarna till allsvenskan behöver inte vara så långa. Alagie Sosseh och Carlos Gaete var två TFF-spelare som fick chansen i allsvenskan den gångna säsongen och gjorde det bra. Arestav har en viktig och sällsynt egenskap i sitt målskytte. 39 mål på två säsonger imponerar, oavsett serie. Han är relativt snabb också och bra i djupled. Men han behöver tuffa till sig och jag tror inte på en chans i allsvenskan redan i år. Men man vet aldrig.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *