UFC vinnare på Nolia

Japp. Förbundslagen gick in i Komatsu Forest Cup sista dagen här i dag. Och visst blev det UFC som vann efter imponerande 4-0 i finalen mot Ersboda SK.

På grund av titanmötet på Rod Laver Arena (som ju blev lång men som inte nådde samma episka höjder som Wimbledonfinalen i somras) och korpmatch i innebandy såg jag faktiskt bara två matcher i eftermiddag. Först ut var Teg-Umedalen där Umedalen var tämligen överlägset och Henrik Folkesson dunkade in två bland annat. Umedalen ser starka ut och kan nog bli hyfsat vassa i sommar.

Sen såg jag Ersboda (utan nyförvärvet Marcus Perjus som dras med en magskada) pulvrisera Sandåkern med 5-1. Därefter lämnade jag.

Men det var ju då inte förvånande att Umeå FC tog hem hela cupen, trots att man saknade ett par spelare och en del nyförvärv tyvärr inte fick lira. Hajpen kring ”nya Umeå FC” lär bli större ju närmare säsongen kommer. Riktigt starkt att Mariehem SK dock som ju kryssade mot UFC i gruppen och bara var målskillnad (ett mål!) från att skrälla till med en finalplats. Rikard Bojang hängde för övrigt tre av sex mål för Mariehem. Het som en kamin med andra ord.

ooo

Stackars, stackars Petter Andersson. Inte nog med att han slitit av korsbandet. Nu verkar han även ha fått en blodpropp i benet. Han lär vara borta i ett år. Skador kommer ju aldrig lägligt men den här kom synnerligen opassande. Han var på väg att etablera sig på riktigt i Groningen och har fått in en halv fot i ett A-landslag som står inför en generationsväxling. Då kommer ett års uppehåll, cirka. Otroligt trist!

ooo

Sunnanå har gjort träningsmatchpremiär! Det skedde mot Piteå i Arcushallen och det blev 1-2-torsk. Josefin Johansson hängde för Sunnanå men ex-Sunnanåspelaren Johanna Lindahl avgjorde med sitt 2-1-mål. Australienproffset Sanna Frostevall var bästa spelare enligt rapporterna.

Sunnanå ställde för övrigt upp enligt följande i matchen: Eva Nilsson – Sandra Berggren, Hanna Marklund, Sanna Frostevall, Maggie Esseryd – Josefin Johansson, Carina Holmberg, Erika Karlsson, Matilda Forslund (ut 45, Magdalena Rosendahl in) – Linda Fransson, Lisa Renberg.

ooo

F92-landslaget ska lira EM-kval i vår. De inleder med ett läger i Växjö 9-13 februari och tre länsspelare är kallade till lägret, Ellinor Andersson, Umeå Södra, Karolina Rosendahl, Sunnanå SK, och Elin Landström, Umeå IK.

ooo

P91-landslaget ska köra ett läger på Bosön 9-12 februari dit hela 60 spelare är kallade. Sandåkernsfostrade Ludvig Öhman och Ersbodabördige Seif Kadhim är med i den truppen.

ooo

På tal om landslag så krossade ju Sverige grannlandet Norge med 5-1 i lördags efter Lotta Schelin show med fyra mål. Anna Paulson lirade hela matchen på ytterbacken. Dessutom fick Alexandra Nilsson hoppa in i paus och göra A-landslagsdebut! Detsamma gjorde även Johanna Frisk som hoppade in i 59:e minuten. Lisa Dahlkvist byttes in i 75:e men Madde Edlund fick se hela matchen från bänkplats.

ooo

Det var nog allt. På återhörande.

1 kommentarer

  1. Kom igen Jerry!
    Maken till ensidig artikel om finalen mellan UFC och ESK får man leta efter. Enligt artikeln var det tydligen bara ett lag på plan. ESK hade faktiskt grepp om matchen den första kvarten men gjorde inte mål. Kunde haft 2-0 utan vidare. Bara skriva om UFC:are och vilka som var borta????
    ESK hade också massor av viktiga spelare borta men inte en rad. Läs Gunnar Johnssons artikel i VK, han beskriver matchen på ett bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *