Mer Nolia till folket

Inget att fundera på. Pang på bollen i dag.

ooo 

Frida Östberg blev officiellt klar för Chicago Red Stars under tisdag. Helt rätt att dra dit. Hon får se ett nytt land, möta nya lag i en förmodat högklassig liga och säsongen pågår bara ett halvår. Inte så mycket att fundera på om ni frågar mig. Hon kommer för övrigt till Umeå i dag för att hitta formen med UIK. 25 februari bär det av till staterna.

ooo

Var förbi UIK:s träning i dag. De utklassade ett pojklag. Såg nya finskan Maija Saari för första gången och hon hade en ruskigt fin vänsterfot. 3G-tillslag typ. Hanna Ljungberg har ont i ryggen och deltog inte på träningen, även Ramona Bachmann och någon till saknades. Men det var då bara ett lag på plan, bildligt talat.

ooo

UIK får för övrigt en sjuk start på säsongen. Träningsläger i Turkiet 14-21 mars. Supercupfinal mot Linköping 22 mars. Damallsvensk tjuvpremiär mot KIF Örebro 25 mars och sedan första Uefa Womens-semin borta mot Zvezda 29 mars. Tre matcher på en vecka. Jo jag tackar ja, tack och lov för deras skull är de två första matcherna hemma i Umeå.

ooo

UFC hade träning efter UIK. Knäskadeförföljda Daniel Bäckström har äntligen fått ett positivt besked och gjorde sitt första löppass i går efter en hösts och vinters redigt elände. Provspelaren Petter Magnusson från Östersund var med och såg pigg ut, ville ha mycket boll och fördelade med lätthet. Även ESK:s Örgrytebidrag Seif Kadhim gästtränade och han såg ut att ha lagt på sig några kilo muskler sedan han senast lirade i Umeå (inte Nyårscupen då utan innan han flyttade). Det svarta laget med altmeistrarna Andreas Hermansson och Magnus Henrysson dominerade för övrigt så länge jag var där. Och UFC var väldigt mycket folk på träningen.

ooo

På tal om UFC. Petter Augustsson stod för sin nya klubb Ängelholm när de spelade 1-1 mot Halmstad under tisdan.

ooo

Johan Rönnmark skadade ju sig i Komatsu-finalen mot Umeå FC i söndags. Men det verkar inte vara helt kört för Rönnmark.

– Jag blev orolig i början, det kändes som tragiskt men det börjar kännas hyfsat nu. Svullnaden har gått ner. De tror att ledbanden fått sig en törn plus att det kan vara en blödning kring knäskålen. Jag hoppas det bara är det, jag ska upp på fredag och kolla lite, säger Ersboda-anfallaren.

ooo

Skellefteå FF har ju tackat nej till ukrainaren Maksym Kornilov och Sollefteåtalangen Razyev Mehir som provade där i förra veckan.

Men 19-årige högerbacken från Djurgården, André Calisir, kommer tillbaka i veckan och ska vara med när FF möter IFK Luleå i Luleå till helgen. Jonas Hellgren, även han Djurgården, får dock vänta eftersom han har hälseneinflammation.

ooo

Just det. Höll ju på att glömma. Robin Arestav ska få åka till Los Angeles, USA. Hammarbys A-lag ska dit på träningsläger i drygt två veckor och Arestav är en av sex till åtta Hammarby TFF:are som fått en biljett till A-truppslägret.

– Det känns riktigt roligt, jag har alltid velat se USA också, säger Arestav som är sådär nöjd med sin träningsinledning i Bajen.

– Det har gått lite upp och ner, men det var vad jag väntade mig också, de kör ju hårdare än vad jag är van vid.

ooo

Skönt rykte. Robertsfors IK-mittfältaren Kristoffer ”Kritan” Karlsson är på gång till Bygdeå GoIF i sexan. Andra spelare på G in är Emil Nilsson, Robertsforsbekanting, Stefan Sjölund, comeback, och Robin Isaksson. Alla dessa rykten enligt Bygdeås egen hemsida.

ooo

Tips om övergångar, försäsongsskador eller annat? Maila: [email protected]  

ooo

Tack och godnatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *