Mariehem slog Mariehem i finalen

intersport_cup_mariehem_s_21.jpg

Segerlaget Mariehem SK.

Det blev en riktig storslam för Mariehem i Intersport Cup. Mariehem SK slog nämligen Mariehem FF i finalen! 3-0 blev det i en hyfsat välspelad final där båda lagen dock var lite slitna efter två dagars spel.

Anna Karlin gjorde 1-0, Piteåförvärvet Jessica Olovsson (som såg pigg ut, en fysiskt stark forward) nickade in 2-0 innan Fanny Hjelm (bäst i finalen) stod för finalens glansnummer och gjorde 3-0. Den flyfotade mittfältaren vann bollen på egen planhalva, ryckte förbi en MFF:are på mittplan och gjorde sedan ett nytt ryck förbi Anja Collén och rullade sedan iskallt in 3-0-bollen.

Mariehem FF orkade inte riktigt i finalen men stod ju för sin bragd då de tog sig hela vägen dit! I semifinalen slog de IFK Åkullsjön. Roligt att se också hur de försökte trilla boll, Anja Collén visade prov på sin fina vänsterfot och på tal om vänsterfötter så hade Helena Gruffman ett fräsande långskott för division III-laget vid ställningen 0-0 i finalen.

Umeå Södra? De slutade ju ”bara” tvåa i sin grupp och hamnade sen på samma slutspelshalva som Mariehem SK. I den moraliska finalen vann MSK efter straffar. Jag såg inte semin men tydligen dominerade Södra första halvlek, hade bland annat en ramträff, innan MSK kom in i matchen. Anna Rehn missade sedan sin straff och då kunde Fanny Hjelm skjuta MSK till final genom att sätta sin.

ooo

En skada så. Linda Holmgren i Mariehem FF bröt nyckelbenet i semifinalen mot Åkullsjön.

ooo

Umeå Södra slog för övrigt IFK Åkullsjön med klara 5-1 i matchen om tredjepris. Mest anmärkningsvärt där var att Åkullsjön gjorde två självmål!

ooo

Det var för övrigt andra året i rad som Mariehem SK vann cupen. Och, de fick bevisa för sig själva att de både kan vinna och göra mål utan Therese Kapstad som hoppade omkring inne på Nolia på kryckor med gipsad fot efter sin operation.

ooo

Det har spelats en till cup i helgen, nämligen Nymek Cup i Burträsk. Och tror ni inte SK Örnvingen gick och vann hela alltet. Om jag förstått det rätt var det Örnvingens sista insats som fotbollslag och snacka om lyckad avslutning! De slog Burträsk i finalen med 1-0 efter straffar. Örnvingen gick även obesegrat genom hela turneringen. Starkt!

ooo

Alles.

2 kommentarer

  1. Södra dominerade första halvlek? snarare hela matchen.. Skulle säga 20-1 i skott till södras favör. Skotten som inte satt för deras del, kanske borde tränas lite avslut?

  2. Södra borde fokusera mer på att sätta sina chanser än att på ren svenska springa ÖVER sina motståndare.
    Visst, de hade ett mer etablerat anfallsspel, men vilket lag vinner utan mål? Mariehem kunde stå med raka ryggar och ta emot pokalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *