Träningsmatchlördag

Vi börjar på Gammliavallen där UIK-Sunnanå möts 14.00 i morgon.

UIK tränade, premiär för året!, på Gammlia i dag och alla förutom knäskadade Emma Berglund och Anna Paulson, som vilade, var med.

– Det blir kul att komma ut på vår hemmaplan. Defensiven såg bra ut i Växjö, nu ska vi jobba på offensiven. Vi vill se mycket spelvändningar, en-mot-en och två-mot-en, säger Mika Sankala som placerar Elaine som mittback i morn.

– Just nu ser jag henne som det, säger Sankala inför matchen mot Sunnanå som är UIK:s fjärde i år, och den näst sista inför säsongen. Det är dock fortfarande inte klart vilka laget ska möta på träningslägret i Turkiet.

UIK:s startelva mot Sunnanå: Ulla-Karin Rönnlund (Carola Söberg står andra halvlek) – Maija Saari, Karolina Westberg, Elaine, Anna Paulson – Lisa Dahlkvist, Mami Yamaguchi – Hanna Ljungberg – Johanna Rasmussen, Madelaine Edlund, Ramona Bachmann.

Sunnanå saknar såklart Åsa Berglund i målet och även Josefin Johansson som har fotknölsproblem. Efter 0-6 och 3-4 förra helgen mot AIK respektive Djurgården är försvarsspelet åter i fokus.

– Det är inte riktigt hundra ännu, haha. Det känns bra att fortsätta jobba mot det och det känns även bra att vi möter bra motstånd. Då blir bristerna tydligare och vi vet vad vi behöver jobba med. Vi ska bli bättre på att snabbt hitta utgångspositionerna och jobba ihop, säger Janne Hallberg, Sunnanåtränaren, inför matchen.

ooo

Skellefteå FF beger sig norrut för att möta Bodens BK.  Johannes Viksten, Robin Nilsson och Fredrik Lundh är på skadelistan. Dessutom saknas André Calisir som åkt hem till Stockholm, vilket även provspelande Jonas Hellgren gjort. Mikael Berggren har även velat färdigt. Det är slutspelat i Skellefteå FF för hans del.

– Vi saknar ju en del spelare men andra får chansen att visa upp sig nu, säger FF-tränaren Rainer Eskelinen inför mötet med Boden. 

ooo

Ni har ju redan kunnat läsa David Myrestam-intervjun där han meddelade att Gif Sundsvall kommer till start med ett starkt lag mot Umeå FC. UFC däremot har drabbats av lite skador och förkylningar inför matchen.

– Ett litet antiklimax, säger tränaren Joakim Blomqvist. UFC saknar Adam Chennoufi, stukad fot, Tim McNeil, Olle Andersson, förkylda båda två,  Sasha Hakami, Jens Sjöström, och dessutom finns frågetecken för förkylda duon Johan Larsson och Rikard Eriksson samt Danny Persson som fått en smäll på knäet.

– Det ska bli riktigt spännande, det här är ju på pappret det bästa motståndet vi har på försäsongen, säger Blomqvist.  

Ska ni lira 4-4-2 i år?

– Det är grundtanken, sedan är tanken att vi ska kunna ha ett litet annat tänk i anfall i vissa matcher, där det kan förekomma lite förändringar.

Hur kommer det sig?

– Vi har fått in många nya kreativa spelare och vi vill se lite hur de klarar sina roller, både Simon Mårtensson och Erik Lundström trivs ju som allra bäst mellan mittfält och anfall. Adam Chennoufi och Johan Larsson är ju rörlig, vi vill hitta så bra roller som möjligt till spelarna.  

ooo

UFC samåker till Sundsvall tillsammans med Mariehem SK:s division I-damer. De ska möta Sundsvalls DFF i Tipshallen i Sundsvall.

– Det ser bra ut för oss. Det blir jäkligt intressant att möta Sundsvall som blev sjua, åtta i serien i fjol. Det blir en oerhört bra värdemätare för oss, säger MSK-tränaren Christer Oscarsson vars lag sedan ska möta Umeå IK på torsdag kväll.

ooo

Det var de matcher jag fokuserar på här. Har ni koll på andra träningsmatcher och status i de lagen får ni gärna skriva en kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *