UFC-förlust till slut

Då så. Tre division I-lag i elden i dag.

Vi börjar med Umeå FC. Hann ju med att skriva en halvtidsrapport tidigare. I andra så gjorde Erik Lundström 2-0 till Umeå FC i 67:e minuten. Men sedan tog Gif  Sundsvall över mot ett tröttnande UFC, som ju var på stor plan för första gången. Tre mål på tolv minuter förde upp Giffarna till en 3-2-ledning vilket också blev slutresultatet.

Giffarna var det spelmässigt bättre och dominerande laget. Men att Umeå FC leder med 2-0 efter 67 minuter och att de trots allt ”bara” förlorar med 2-3 trots att de saknar flera potentiella startspelare (som Erik Sandvärn, Danny Persson, Adam Chennoufi och Toby Davis) är ju ett styrkebesked bara det. Kul också att ”division IV-lirarna” (förvisso i UFC redan i fjol höst) Hampus Wallgren och Jonathan Jonsson lirar hela matchen.

– Vi hade i stort sett bara elva friska spelare med oss och försvarsspelet var väldigt glädjande. I andra kunde vi sticka upp lite oftare och kunde göra 2-0. Lite synd att vi inte kunde hålla det men vi går ändå stärkta ur det här på många sätt, säger Joakim Blomqvist i UFC.

– De hade ju sitt bästa lag.  Det var även kul att se de nya spelarna, Jonas Nilsson i en ovan högerytterroll, Erik Lundström och Simon Mårtensson gör det väldigt bra alla tre, säger Blomqvist efter premiärmatchen mot Gif Sundsvall.

Umeå FC:s lag: Vladimir Sudar – Hampus Wallgren, Jesper Törnkvist, Janne Jonsson, Jonathan Jonsson – Magnus Henrysson (Johan Larsson 65), Fredrik Wennebro, Erik Lundström, Jonas Nilsson(Rikard Eriksson 75) – Simon Mårtensson, Andreas Hermansson.

ooo

Mariehem SK kryssade, 1-1 (1-1), mot division I-kollegan Sundsvall. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i sjätte minuten innan Marielle Sikström, som var utmärkt för dagen, kvitterade till 1-1.

Christer Oscarsson var nöjd med vad han fick se i Sundsvall.

– Vi var betydligt bättre än mot Piteå. Där blev vi fastpressade på en gång, nu löste vi det genom att få lite längre bollar och mer varierat spel. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, sedan blev det mycket byten i andra och vi tappade spelet lite men det var ganska rättvist, säger Oscarsson om matchen.

Marielle Sikström som sagt bra på topp, Hanne Englund riktigt bra i mål och på vänsterkanten imponerade nyförvärvet Angelica Östberg. Detta i ett stabilt Mariehem.

På torsdag möter Mariehem Umeå IK, som då saknar alla A-landslagsspelare (sju stycken, är dock osäker om F19-lirarna hunnit dra till La Manga då), då får Mariehem en ny tuff match.

ooo

Skellefteå FF 2-0-slog Bodens BK efter 1-0 i halvtid. Stefan Grenholm, mittmittfältare för dagen, gjorde 1-0 på passning från Johan Logart. Andreas Lindgren petade sedan in 2-0 i andra.

– Spelmässigt kändes det stabilt i 70 minuter. Försvarsspelet börjar likna någonting och är det något vi är missnöjda med är det att vi blev lite för slarviga i passningsspelet stundtals, säger Rainer Eskelinen som fick prova lite ungtuppar i startelvan.

Olov Bergqvist lirade hela matchen i mittförsvaret och Krister Andersson var ytterforward hela matchen, säger Eskelinen som även berömde de tre inhopparna samt Boden.

– De var bra och ställde Fredrik (Enberg) på prov flera gånger. De hade en fransman, som jag tror är klar, och en bosnier som de testade.

Skellefteås nästa match blir mot Piteå kommande helg.

Skellefteås lag mot Boden:  Fredrik Enberg  – David Bystedt (Eric Lindberg), Olov Bergqvist, Matti Kilpelä, Simon Eriksson – Stefan Grenholm (Linus Almqvist), Andres Lindgren, Dan Burlin – Emil Lindblad Kernell (Samuel Gustafsson), Johan Logart Viklund, Krister Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *