UFC-segern

Var då och kikade på Umeå FC-Sollefteå GIF på Gammliavallen tidigare i afton. Det blev en 4-1-seger för UFC. Danny Persson, Simon Mårtensson (eller var det Danny Persson som gjorde andra oxå? Står det på UFC:s hemsida men jag tyckte banne mig det var Mårtensson som petade in den i röran framför mål), Johan Larsson och Erik Sandvärn gjorde målen för UFC, de två första i första och de två andra i andra och målskyttar i ovan nämnd ordning.

Första halvlek: Enorm UFC-dominans i form av bollinnehav. Olle Andersson bäst på plan i sin mittmittfältsposition. Han hade i regel relativt gott om tid mot ett lågt försvarande Sollefteå men han imponerade med snabba beslut, säkra och ofta konstruktiva lösningar framåt i banan. Kul att se! Hampus Wallgren ville framåt, framåt, framåt från sin vänsterbacksposition och Jens Sjöström stabil i mittförsvaret. Sollefteå stack upp i ströanfall och Tobias Rappson var faktiskt helt fri i mitten av första men rullade bollen utanför.

I andra reducerade Daniel Johansson till 2-1 för Sollefteå efter att UFC:s backlinje fallit, fallit och fallit och Tim Markström stod för en tavla då han släppte in det inte alltför hårda skottet. Johan Larsson (blandade och gav som vanligt) tryckte in 3-1 och Sandvärn nickskarvade in 4-1, båda målen på ass från Hampus Wallgren.

UFC hade enormt mycket boll hela matchen men var tamare och hade svårare att komma till klara lägen i andra. Inte superimponerande direkt där men 4-1 är 4-1.

Nu var det ju svinkallt på Vallen och inte tokmycket folk, men kiosken var öppen och speaker fanns på plats, applåder till UFC!

ooo

Det stod för övrigt en testcykel mellan avbytarbåsen i dag. Jonas Nilsson, som inte lirade, en av de som satt där och trampade i minusgraderna.

ooo 

Ny match för UFC på lördag, då mot Boden.

ooo

Joakim Blomqvist och Janne Westerlund tog inga risker och körde med byxor, rejäla skor och mössor – till skillnad från Mika Sankala i går då.

ooo

Sollefteå blir nog inget strykgäng i tvåan. Den stabila defensiven från fjolåret ser ut att vara intakt.

ooo

Korrigering. Skrev i går att Umeå IK skulle landa i Kazan 01.30 natten mot lördag. Det är lokal tid det. Svensk tid är det 23.30.

ooo

Mycket matcher i helgen. Jag åker på stug-weekend fredag-söndag. Får återkomma på söndag med träningsmatchsammanfattning.

ooo

Jag är inte Mr Youtube så alla kanske sett det här. Om inte, kika in. Hårda bud!

http://www.youtube.com/watch?v=Dv7gwoAUky4 

ooo 

Ciao.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *