Söndagssammanfattning

Då ska vi se. Sten, sax, påse. Högst nivå får börja!

ooo

Umeå IK är nere i brygga efter 0–2 borta mot Zvezda. Matchen gick ju i hyfsad radioskugga så jag har då inte sett några som helst bilder därifrån men rapporterna talar om att domaren hade ”en etta på oddset” när Zvezda fick straffen till 1–0 och att ett tandlöst UIK inte lyckades reducera 0–2-underläget. Nu är goda råd dyra inför hemmamatchen. Det är ju givetvis bra att UIK nu har hemmamatch men 0–2 är ett extremt taskigt utgångsläge. Gör Zvezda ett måste UIK göra fyra. Ja, ni fattar. Och UIK har ju inte direkt matat in bollar i säsongsöppningen. Två mål på tre matcher är ett kasst facit. Det går ju att hoppas på en ketchupeffekt men frågan är om den kan komma mot ett, enligt rapporterna då igen, försvars- och kontringsstarkt Zvezda. Jag tvivlar. Och Martas spets saknas mycket hittills i år.

ooo

Umeå FC nu. Resultatet 1–1 hemma mot Bodens BK imponerar ju inte. Men UFC dominerade visst matchen rätt stort och Boden tilläts inte skapa så många chanser. Startelvan kanske ni läst redan, men den kommer här igen: Vladimir Sudar – Jonas Nilsson, Erik Sandvärn, Jens Sjöström, Jesper Törnqvist – Sasha Hakami, Erik Lundström, Olle Andersson, Johan Larsson – Danny Persson, Andreas Hermansson.

Backlinjen ser bra ut på pappret. Den kan jag tänka mig i en seriepremiär. Olle Andersson/Erik Lundström fick beröm för första halvlek mot Boden på UFC:s hemsida och Olle var ju grym även i första mot Sollefteå. 

ooo

På tal om Umeå FC. Tom Bergwall lånas ut under våren till moderklubben Sandåkerns SK. 91:an Bergwall har ju haft lite skadeproblem under sin UFC-sejour och ska nu hitta formen i trean.

ooo

1–1 var division I-gångbart i helgen. Skellefteå FF spelade det mot Morön BK och det imponerar ju absolut inte alls. Tydligen var Djurgårdsprospektet Rasmus Lindqvist en av de bästa i FF. Hoppas de kan plocka in honom. FF:s nästa match är redan på tisdag hemma på Norrvalla mot Ersboda.
Skellefteås startelva: Jonathan Johansson – Johannes Viksten, Matti Kilpelä, Olov Bergqvist, Rasmus Lindqvist – Samuel Gustavsson, Johan Logart Wiklund, Stefan Grenholm – Jonas Hellgren, Robin Nilsson, Emil Lindblad.
Just det. Thomas Markström hängde 1–0 för Morön och unge inhopparen Erik Andersson kvitterade för FF.

ooo

Sunnanå SK spelar damallsvensk premiär mot Linköping till veckan. Sunnanå genrepade mot ett pojklag i helgen där Tasha St Louis gjorde debut. 3–2 blev slutresultatet där Kate Gill, Matilda Forslund och Peppe Nkwocha gjorde Sunnanås mål. St Louis imponerade där och importtrion med henne Gill, Nkwocha hade bra snurr i anfallet. Stalltipset måste ändå bli premiärtorsk för Sunnanå hemma mot Linköping på torsdag.

ooo

Umeå Södra torskade mot Piteå med 0–3 borta i helgen. Södra gjorde en bra första halvlek men en sämre andra. Victoria Forsmark bäst i Södra. I samma serie verkar Mariehem SK ha varit spellediga. Men på onsdag möter de UIK:s division II-lag.

ooo

Umedalens division II-herrar slog Älgarna i helgen med 2–1. Andreas Forsgren och Nils Bylund hängde för Umedalen.

ooo

Mariehem SK mötte också Älgarna i helgen, eller i fredags rättare sagt. Men de förlorade med 1–2, Erik Larsson målskytt för MSK. Sedan tog MSK revansch då de 2–1-besegrade Sandåkern. Göran Lundgren och Suat Sari målskyttar där.

ooo

Det var Burström-show när Robertsfors IK bortaslog Friska Viljor i helgen. Bröderna Joel och Tommy gjorde i alla fall varsitt mål, 3–0 blev det i en match där Patrik Forsgren hängde tredje baljan.

ooo

Svenska cupen nu!
Ersboda SK är vidare till andra omgången. Det blev stensäkra 4–1 borta mot Alvik i dag. Christoffer Johansson, Johan Nordell, Robin Åberg och Björn Sjöberg gjorde Ersbodas mål. För alla som undrar och inte har varit in på Ersbodas hemsida såg startelvan ut så här: Christoffer Videhult – Alexander Ristiniemi, Viktor Holmlund, Joakim Kvist, Björn Sjöberg – Joel Brännström, Mattias Öster-Waara, Kennet Andersson, Johan Nordell – Daniel Larsson , Christoffer Johansson.

Alexander Ristiniemi, Kennet Andersson och Daniel Larsson vassast i Ersboda i den här matchen.

ooo

Division IV-laget IFK Umeås dröm om Europa är krossad. De mötte IFK Luleå i dag i första omgången av svenska cupen och det blev förlust. Men 1–4 mot ett av de favorittippade lagen i tvåan skäms ju inte för sig. Målskytt för IFK Umeå? KP Jonsson. Gammal är äldst.

ooo

Så lite ”mail-matcher”.
Ersboda FF Robertsfors BK 1–3 (0–1)
RBK: Jimmy Bergström, Tobias Salomonsson, Sebastian Wahlström
EFF: Peter Reinholdt
Rapport: ”Ersboda hade ett massivt bollinnehav och rullade boll riktigt bra utan skapa de riktigt heta så matchbilden speglar inte resultatet. RBK kontrade dock effektivt och hade för dagen ett stabilt försvarspel”.

ooo

Umedalens FF – Nysätra IF 8-0
Mål av: Niclas Uddbom 4, Sebastian Alenius 2, Nazim Imeri och Filip Westin

ooo

Ett förbundslag nu. Tegs SK 3–1-slog division V-favoriten i söder, Obbola IK. Norsjö spelade samtidigt 1–1 mot Rönnskär i en träningsmatch, Dennis Jakobsson målskytt för Norsjö.

ooo

På tal om Teg. Björn Bjersing och Daniel Fajers var ju och tränade med dem tidigare i vintras. Men nu verkar den duon ha bestämt sig för Sörfors IF. De står i alla fall uppskrivna i Sörfors trupp och Fajers lirade från start i helgen då Sörfors slog mitt Sörmjöle/Hörnefors med hela 6-1. Hyfsade förvärv för division IV-laget i så fall. Sedan tidigare är ju även Patrik Sandström klar för Sörfors, tre UFC-förvärv till ett och samma lag alltså. Seriefavorit?

ooo

Som avslutning. En hel hög resultat, hämtat från VF:s resultatjägare. Vissa resultat känner ni igen från ovan. Vissa finns inte med. Men ni får hålla till godo med detta! Gonatt.

ooo

Damer

Rönnskär RIF–Boliden 6–0
R: Magdalena Wikström, Erika Berglund, Lina Öhman, Therese Wikström, Therese Arnkivst, Johanna Eriksson.
Myckle–Klutmark/Medle 2–1
Morön–Vännäs 2–2

M: Elin Johansson, Lina Hedlund.
Kågedalen–Infjärden 5–1
K: Therese Lundmark 3, Amanda Holmkvist, Emelie Lindkvist.
Morön City–Bureå 2–2
M: Anna Andersson, Jenny Björk.
Herrar
Sunnanå SK–Innervik 2–0
S: Oscar Lundmark, Ahmed Rasar Mohammed Anwar.
Drängsmark/Ostvik–Ålund 3–4
D: Jonas Lindgren, Alexander Pettersson, Karl Lindgren.
Å: Sören Dahlkvist 2, Sebastian Karlsson, Kristoffer Wikberg.
Kågedalen–Mjövallen 5–0
K: Robert Lundmark, Cristopher Falk Kesti, Pärlindqvist, Emil Lövgren.
Rönnskär–Norsjö 1–1
R: German Yanza
N: Dennis Jakobsson.
IFK Bjurfors–Clemensnäs 2–4
I: Robert Mikaelsson, Oskar Karlsson.
C: Yared 2, Emanuel Karlsson, Hachim Mohammed.
Morön–Skellefteå FF 1–1
M: Tomas Markström
S: Erik Andersson.
Bastuträsk–Sunnanå SK 1–2 (DM-match)

B: Peter Stenmark.
S: Leo Englund 2.
Myckle–Bastuträsk 0–2
B: Jens Lindström, Jonas Lindgren.
Medle–Burträsk 5–2
M: John Lindblad 2, Mikael Berggren, Klas Bergvall, Robert Markusson.
B: Nils Burlin, Robert Eskelinen.
Sandåkern–Mariehem 1–2
S: Tobias Hörnberg.
M: Göran Lundgren, Suat Sari.
Umedalen–Älgarna 2–1
U: Nils Bylund, Andreas Forsgren.
Umekamraterna–Hörnsjö/Rundvik 8–0
Gimonäs–Sandvik 2–1

G: Sven Lundgren, Jakob Lundmark.
S: Per Lundgren.
Täfteå–Ersboda 1–6
T: Erik Andrieu
Ersmark–Röbäck 3–4
E: Johan Hafezi 2, David Johansson.
Obbola–Teg 1–3
O: Simon Hägglund.
T: Johan Bergström 2, Mikael Wikström.
Sörmjöle/Hörnefors-Sörförs 1-6

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *