Ersboda, Sunnanå och Södra

Japp. Vi börjar då med Ersboda SK. 8 april spelas andra omgången av svenska cupen. Och det är en lite vårkaramell som står på spel. Vinnarna i omgång två får nämligen möta ett allsvenskt lag på hemmaplan i omgång tre. De 16 allsvenska lagen går in i cupen då och kan inte lottas mot varandra utan ska möta omgång-två-segrarna borta.

– Oj då, ja det lät ju roligt, då har vi något extra att spela för, säger ESK-tränaren Örjan Andersson när jag tidigare under kvällen ringde honom och meddelade både den ”allsvenska” bonusen och cupmotståndet i omgång två – Östersunds FK.

– Jaha, ja det är ju ett bra lag. Men vi slog dem båda gångerna i fjol i serien, förklarar Andersson.

Ersboda träningsmatchar för övrigt i morgon mot Skellefteå FF.

– Jag håller på att försöka ringa ihop folk. Just nu ser det väl ut som att vi är tio Ersbodaspelare och tre Ersboda FF-spelare, säger Andersson.

Han meddelar även att IFK Holmsundsförvärvet Marcus Perjus fått diagnosen ”idrottsbråck” och att han fått ett träningsprogram som han ska köra den närmaste månaden. Slår det väl ut ska han kunna vara tillbaka i spel sedan.

– Men det lät som att det var många om och kanske, säger Örjan Andersson.

ooo

Till Sunnanå och Umeå Södra nu. De båda klubbarna har skrivit på ett samarbetsavtal som även innefattar Sunnanås farmarlag Sörböle. Utgångspunkten i det hela var att Södra ville förstärka målvaktssidan sedan Jessica Lundbergs axelskada var så pass allvarligt och Sunnanå ville förstärka sitt mittfält. Lösningen blir då att Emma Sundberg blir tillgänglig för Sunnanå och målvakten Eva Nilsson för Södra.

– Emma är inte spelklar för Sunnanå till torsdag (allsvensk premiär mot Linköping) men sedan ska hon kunna spela och finnas tillgänglig för Sunnanå, förutsatt att det inte krockar med våra matcher. Samma sak gäller Eva, hon bär tillgänglig för oss, förutsatt att det inte krockar med Sunnanås matcher, förklarar Södras sportchef Jörgen Åström.

I samarbetsavtalet ingår även Sörböle FF i tvåan. Sunnanås farmarlag saknar målvakt och Södra vill ha speltid så högt upp som möjligt för sina lovande duo Amanda Janzén och Josefin Sandström.

– Ja, och det här blir en win-win-situation för alla föreningarna. Sedan kan det även bli så att vi får låna någon utespelare av Sunnanå, vi har ju Vanessa Mångsén borta åtminstone våren. Det här är en innovativ lösning som gynnar alla, säger Jörgen Åström nöjt.

ooo

Umeå IK nu. De är kvar i Kazan i Tatarstan. Hemresan går inte förrän natten mot onsdag. Måndagen ägnades åt rehab och analys av söndagens förlust. Faktum är att UIK bara gjort mål i en av årets tre tävlingsmatcher. Inte så vasst.

– Det är ingen uppmuntrande statistik. Men det positiva är att vi skapar en hel del chanser, vi ska träna avslut i veckan och vi måste bli lite lugnare i avslutningsfasen, säger Mika Sankala på telefon från Ryssland.

Hur ser du på det faktum att ni inte kommer hem till Umeå förrän onsdag eftermiddag?

– Det är inte helt optimalt men vi har vetat om det i ett par veckors tid och får göra det bästa av situationen.

Ramona Bachmann är ju avstängd i returen. Flyttar du upp Hanna Ljungberg i anfallet nu?

– Det är en möjlig lösning, vi får fundera på det under veckan. Någon förändring blir det ju.

ooo

På tal om långa resor. Känn på den här. Zvezda landar på Arlanda 17.30 på fredag kväll. Sedan sätter de sig i buss till Umeå!

– De kommer fram vid tre på natten. De hörde sig för med oss och Tobbe (Sundström) kollade men det fanns inte platser för hela truppen upp till Umeå på fredag kväll, så därför tar de bussen, säger Britta Åkerlund.

ooo

Söndagens match var ju icke-tv-sänd. Anledningen var att det inte fanns någon rysk tv-produktion av matchen. Returen kommer dock att sändas i SVT för er som inte orkar masa sig till Gammliavallen.

ooo

Det var nog allt. Gonatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *