Tisdagsblandning

Japp. Blev en hektisk kväll här på redaktionen med mycket annat än fotboll. Därför har jag inte såå mycket nytt att komma med.

ooo

Men vi kan konstatera att Skellefteå FF-Ersboda SK delade på ”poängen” på Norrvalla i afton. 1-1 blev det sedan Olov Bergqvist gjort 1-0 till hemmalaget via en välplacerad vänster och Daniel Larsson kvitterat till 1-1.

Rainer Eskelinen bedömde insatsen som Skellefteås bästa träningsmatch i år. Enligt VF:s man på plats, Johannes Stenlund, dominerade nybakade FF-backen Rasmus Lindqvist vänsterflanken och Emil Lindblad Kernell var strålande på mittfältet. I Ersboda stod Daniel Larsson både för chanserna och för målet.

Noterbart. Ersboda hade fem spelare från Ersboda FF i laget.
– De fem gjorde allt man kan begära. Det blev en förväntad matchbild, jag visste att vi skulle få jaga mycket, säger ESK-tränaren Örjan Andersson.

Noterbart 2: Skellefteå FF hade en junior-backlinje, samtliga var under 20 år.

ooo

Mikael Lustig lirade hela matchen när Sveriges U21-landslag fick 0-0 mot Spanien borta i afton. Målvakten Pär Hansson, en bra försvarsinsats och trävirket räddade Sverige undan förlust enligt rapporterna.

ooo

På tal om försvarare med Umeåbakgrund. Sandåkerns bidrag till Kalmar FF-truppen, Ludvig Öhman, har börjat blogga. Nu ska han alltså ta upp kampen med lagkamraten Henrik Rydström bland annat som ju har en hyfsat uppmärksammad blogg.

Ni hittar ”Ludde-bloggen” här: http://www.vibbkalmar.se/bloggar/ohmans-fotbollsblogg/

ooo

På tal om Öhman. Han nämndes som en av elva lovande 17-18-åringar i allsvenskan Expressen i dag. Förbundskaptenen för P91:orna Ulf Svenssons omdöme om Öhman: ”En mittback som är väldigt tuff och bra på huvudet. Men han behöver förbättra sin bollbehandling”.

ooo

Dagens Umeå IK. Träning i en fin inomhushall i Kazan. Och när ni läser detta har de precis påbörjat den låånga hemresan till Umeå. De landar sent under onsdagseftermiddagen i Umeå. Till mycken glädje för Elaine. För hon har tydligen haft enorma problem med den ryska matkulturen.

– Hon har inte kunnat behålla mycket av maten här. Det är ju en annorlunda bakterieflora och hon har haft det värst. Hon har försökt äta lite yogurt och frukt men det mesta har kommit upp igen, säger UIK-tränaren Mika Sankala.

Nu får hon fem dagar med svensk (eller brasiliansk?) husmanskost innan det är dags för returmatchen mot Zvezda.

ooo

Det var allt för i dag. Gonatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *