Premiärsuccén

God afton. Varannan damernas i dag. Det blev storsuccé för två gamla UIK/Södra-lirare i damallsvenska premiären och jag slog en signal till båda två. 

ooo 

June Pedersen behövde bara 24 sekunder (!) på sig för att göra Piteå IF:s historiska första mål i damallsvenskan, detta mot Kristianstad. Officiellt stod det 31 sekunder men enligt rapporter från LF Arena låg bollen i nät redan efter 24.

– De började med avsparken. Johanna Lindahl gjorde värsta grejen, sköt i stolpen, sedan kom bollen ut till mig och jag hade öppet mål med en halvvolley.

Ingen dålig start?

– Jag var lite halvnöjd. Första touchen jag gjorde var efter 23 sekunder och då blev jag historisk. Ganska bra. Men första halvlek var egentligen värdelös av oss. De kunde ha lett med 7-1. Vi var nästan sura att vi fick målet, vi lugnade ner oss när vi fick ett så tidigt mål. Vi får tacka gud och alla högre makter för att vi ledde i halvtid.

Sedan gjorde du 2-0 på frispark och passade fram till 3-0. Får du en staty i Piteå nu?

– Haha, nej, gud så pinsamt. En dvärg-staty i så fall.

Berätta om 2-0-målet. En frispark från typ 35 meter?

– Ja, det var lite Beckham över den.

Kul att få slå frisparkar?

– Det fick jag ju göra i Umeå ibland också. När jag spelade. Men det är kul att få förtroende här och ta den chansen. Vi har många jättebra skyttar i laget faktiskt.

Hur trivs du i Piteå annars då?

– Jag ångrar inte en sekund av mina tre år i Umeå och det är lite ovant att få starta i matcher igen. Men nu får jag vara med och bidra. Jag har lärt mig mer på tre månader nu än under tre år i Umeå, eller, nu får jag använda allt jag lärde mig i Umeå. Men jag utvecklades enormt i Umeå också och blev en otroligt stark människa.

Och du är forward i Piteå?

– Ja, jag spelar där tränaren säger åt mig att spela. Back, mittfält, forward eller bänken. Men det är kul att få spela och det här är det bästa beslutet jag tagit i min karriär.

Inte fel heller att få börja med två mål. Du lär ju få börja nästa match också?

– Haha, ja, jag har satt ribban högt nu.

ooo

Över till Johanna Andersson nu. Den förra Södra- och UIK-liraren har ju bytt från Jitex till Hammarby.

Och hennes ”Bajen” skrällvann premiären mot AIK med 2-0.

Eller var det en skräll?

– Njae, eller det var ju inte så många som tippat att vi skulle slå AIK men vi spelade ju 2-2 i träningsmatchen innan och kände att vi hade chansen.

Berätta om ditt mål?

– Vi hade haft rätt många inlägg där de fick bort den med en touch eller tå, så jag tänkte att någon borde rinna igenom. Och mycket riktigt, det landade en boll mellan mittbackarna och jag nickade in den vid bortre stolpen.

Nickade in den?

– Ja, faktiskt. Men jag har gjort en hel del mål, fyra-fem stycken, på nick på försäsongen och förra året gjorde jag nog fem-sex nickmål i Jitex.

Du har väl inte gjort dig känd som någon nickspecialist?

– Nej, jag vet inte vad som hänt. Men jag är helt värdelös att nicka på mittplanen, jag är bättre i straffområdet.

Hur trivs du i Hammarby?

– Jag trivs jättebra i staden och laget och allting.

Och premiären kunde inte ha gått bättre?

– Nej, verkligen inte. Klart jag hade hoppats på att vi skulle slå dem, sedan var det ju pricken över i:et att få göra ett mål också.

ooo

Över till UIK nu. De hade inga problem att ta sig hem den långa vägen via Istanbul från Kazan.

– Inga spelare eller något bagage är borttappat, meddelade Britta Åkerlund när jag statuskollade under eftermiddagen då de var på Arlanda och väntade på flyget till Umeå.

ooo

Ersboda möter ju Östersund i cupen nästa onsdag. Då ska Östersund tydligen premiärspela sina två Swansea-förvärv samt de två lånespelarna från GIF Sundsvall.

ooo

Sunnanå premiärlirar i dag mot Linköping. Tasha St Louis börjar på bänken i ett Sunnanå där australiensiskan Gill ska lira ensam på topp om jag förstått det rätt.

ooo

Nej, det får vara allt för i dag. Datorn har redan hängt sig en gång när jag försökte få ut detta inlägg. Hoppas på bättre lycka nu. Gonatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *