Knäskador och annat

Ja, några dagars blogguppehåll igen, ni börjar känna igen det vid det här laget. Kan väl bara säga det att jag just nu håller på med ett rätt stort projekt som innefattar de flesta fotbollsklubbarna i Västerbotten och som jag tror kan bli en riktigt rolig grej att följa i sommar. Det är därför jag varit lite frånvarande.

ooo

Det är ju några dagar sedan men jag var ju och såg UFC-Ersboda i lördags. Christoffer Johansson skadade ju knäet efter en tackling bakifrån från Erik Sandvärn.

– Det var inte så allvarligt som vi trodde, redan i går kunde han gå hyfsat. Han blir borta ett par veckor men kanske inte så mycket mer, helgen efter påsk ska han förhoppningsvis kunna vara i gång, säger ESK-tränaren Örjan Andersson vars Ersboda ju möter Östersunds FK i svenska cupen i morgon, på Gammliavallen då.

Den matchen var ju inte så mycket att orda om. UFC var spelförande men något ineffektivt och det raka, snabba spelet saknas fortfarande till viss del. Ersboda stack upp emellanåt och gjorde två snygga mål.  

ooo

UFC-mittfältaren Olle Andersson utgick ju med en knäskada i andra halvlek. Nu finns det risk att korsbandet är av – igen.

– Jag har inte direkt ont i knäet och kan gå på det, men de kan inte känna korsbandet exakt och det kan tyda på att det är av. Det krävs en magnetröntgen för att fastställa exakt vad det är, säger Andersson.
– Det känns för jävligt, jag hoppas att det inte är korsbandet, säger han. 

Det vore otroligt synd om han åkt på en ny allvarlig korsbandsskada. Den 17-årige mittfältaren har ju imponerat stort under våren och sett otroligt spännande ut.

ooo

UIK:s debacle avhandlade jag ju i krönikeform i måndagens tidning och även på webben. I morgon möter de Kristianstad borta i damallsvenskan.

ooo

Sunnanå har fått en tung start. Och det mest oroväckande med 0-1-torsken mot Kif Örebro var ju att de uppenbarligen knappt skapade en enda målchans.

ooo

Mariehem SK skulle förresten ha mött Umeå Södra i helgen. Men Södra lämnade återbud eftersom de inte hade tillräckligt många krya spelare och MSK fick i stället möta ett pojklag från sin egen förening.

ooo

Petter Gustafsson fick ju göra allsvensk debut i går. Skoj! Jag såg inte matchen utan bara Fotbollskväll och där såg han ju ut att bli uppsnurrad både en och två gånger i första halvlek. Men i andra ordnade det upp sig och nu är debuten avklarad, Andrée Jeglertz var nöjd med honom och att gå från Skellefteå FF i division II till allsvensk premiär inför 11 000 på Stockholms stadion skulle nog ge fjärilar i magen på de flesta!

ooo

Nej, nu åter till projektet. Hörs!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *