Ersboda mot allsvenskan

Japp, vi börjar med cupskrällen på Vallen. Eller skräll och skräll. Ersboda vann ju båda matcherna mot Östersund i fjol men nu skiljer ju trots allt en division och att vända 0-1 till 3-1 var riktigt starkt.

Coolt nu med allsvenskt motstånd. Det finns ju många lag som vore roliga att se. Mittfältsmaestron Kennet Andersson ville ha Malmö FF eller AIK, jag skulle gärna se Elfsborg, Kalmar FF eller IFK Göteborg också till exempel, eller varför inte Hammarby eller Djurgården. Trelleborg är väl det tråkigaste alternativet.

Just det, segern mot Östersund var ju även ett bevis på att Ersboda, trots att de har och har haft rejäla skadeproblem under våren, har bra slagkraft i sin trupp.

ooo

På tal Ersboda. De har värvat en ny back. Fredrik Strömberg, 18 år, från Täfteå IK, har skrivit över till division II-klubben. En 186 centimeter stor mittback som enligt Örjan Andersson inte bara är storväxt utan även snabb och utrustad med ett bra tillslag.

ooo

Vi kör vidare med ännu mer Ersboda. Marcus Perjus har ju varit på skadelistan ända sedan i januari. Och i värsta fall kan han missa hela säsongen. Han har magbråck och kör just nu rehabträning. Skadan i sig är visst inte så superallvarlig men kräver operation, och för operationer får man vänta.
– Jag kan missa hela säsongen på grund av väntetider, berättade för min kollega Lina Bergström.

Han har fått en remiss till idrottsmedicin om cirka tre månader. Ser inte bra ut för bloggfavoriten Perjus som faktiskt hade varit skoj att få se mot allsvenskt motstånd!

ooo

Lite UIK nu. Det blev en knapp, knapp seger mot Kristianstad. 1-0 borta, Sofia Jakobsson matchhjälte. ”Vi stressade för mycket och slog bort för mycket enkla bollar” sade hon efter matchen. UIK har fortfarande en hel del att jobba på, grundstabiliteten vägrar infinna sig än så länge. Men som vi brukar säga. Tre poäng är tre poäng.

ooo

Täfteå IK match-invigde nya konstgräset på Täfteåborg i kväll! Division IV-nykomlingen mötte division III-nykomlingen Tegs SK. Det blev torsk med 0-1, Röbäcksförvärvet Marcus Isacson hängde för Teg. Men när jag pratade med Täfteås Janne Länta tidigare i dag var han i alla fall ruskigt nöjd med det nya konstgräset.

Täfteå som för övrigt fått klartecken från Umeå Citys back Andreas Tuomas att han ska ta lite djupledslöpningar från mittfältet i fiskarpojkarna i år.

ooo

Nu när jag ändå är i gång. Umeå Södra-IFK Åkullsjön möttes i en träningsmatch i tisdags. Södra vann med 4-0. Lisa Lantz hängde två, Emelie Becker ett och Anna Forss ett mål. Fick ett litet mail om matchen. Södra dominerade och hade inte ett enda riktigt avslut tydligen. Eva Nilsson (Sunnanå-lånet) hade en väldigt lugn afton i Södrakassen.

Tvåmålsskytten Lantz, målskytten Anna Forss och Anna Svärdsudd topparna i Södra och Matilda Varmin stod för ett piggt inhopp.

ooo

Rosenborg slog Start borta med 2-1 i norska ligan i afton. Men Mikael Lustig åkte ut efter ett rött kort då han lekte Maradona och räddade bollen med handen på mållinjen. Ni har incidenten här: http://fotball.adressa.no/webtv/?id=91676

ooo

För alla er som vill se Umeå FC spela boll så lirar de i morgon skärtorsdag klockan 17.00, Gammliavallen är spelplats och Anundsjö motstånd. 

ooo

Sveriges F92-landslag lirar EM-kval i Makedonien just nu. Det blev seger i första matchen i dag mot Ukraina, 5-0. Elin Landström, Umeå IK, lirade hela matchen i backlinjen men varken Karolina Rosendahl, Sunnanå, eller Ellinor Andersson, Umeå Södra, fick hoppa in. På långfredag är det match mot Norge och på söndag avslutas det hela med match mot Makedonien.

ooo

Det var väl ungefär vad jag hade att komma med i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *