UFC-seger och sågning

Japp. Jag var på påskamiddag med släkten när Umeå FC bjöd upp Anundsjö på en svängom på Gammliavallen. Läste bara ex-GCK-Gunnar Erlansons referat här på vår egen hemsida men även om Anundsjö spelade med en hög backlinje så var det nog skönt för UFC att få lite rejäl islossning så här helgen före premiären. Genrep för UFC på måndag mot IFK Luleå, blir nog tuffare då.

ooo

Snackade lite med Tegstränaren Anders Wallerström i dag. Han var både frustrerad och lite uppgiven på samma gång. Anledningen var skadeproblemen i hans jättetrupp.  

– Vi hade 20 man borta av de som står på vår hemsida mot Täfteå i går. Vissa är bortresta men när man börjar vara uppe i 14-15 skador vet jag inte vad man ska säga, säger Wallerström innan sågningen kommer.

– Det gör ont att spela fotboll. Visst får man räkna med skador men dagens ungdomar känner efter för mycket. Som fotbollsspelare har man ont varje vecka mer eller mindre, säger Wallerström som själv har haft rejäla diskbråcksproblem.  

– Jag spelade själv 15 minuter mot Täfteå. Jag trodde det skulle vara färdigt med det när vi har en trupp på 30 man. Men det var lite demonstrativt också. Jag har diskbråck men gick in och lirade utan att gnälla. Dagens spelare känner efter för mycket.

Ord och inga visor som ni märker. Det spelmässiga då för division III-nykomlingen?

– På slutet har vi rullat boll riktigt bra. Tanken är att vi ska ha boll mycket och rulla mycket och det börjar ge resultat. Täfteå var riktigt trötta på slutet, säger han ändå rätt nöjt.

ooo

26-28 april lirar F90-landslaget den andra EM-kval-omgången mot Polen, Island och Danmark. I potten ligger en EM-slutspelsplats (Vitryssland i juni). Segraren i gruppen går dit vilket även den bästa av de sex grupptvåorna gör.

Tre UIK-spelare är med i truppen: Emma Kullberg, Emma Åberg Zingmark och UIK:s senaste matchhjälte Sofia Jakobsson.

ooo

Ersboda slog ut Östersund ur cupen i går. I Jämtland är de nu beskrivna som ”Ersbodaspöket”! http://zport.se/2.4316/2.4312/ofk/1.948296 

Östersund lirade för övrigt match i dag också mot norska Byåsen, där gick det bättre för jämtarna som vann med 3-1. Men testspelaren Shaun Vipond bröt nyckelbenet och verkar få åka hem till England igen.

ooo

Ja, det där var allt jag hade att ge i form av påskkarameller. Glad påsk!

1 kommentarer

  1. Helt rätt Wallerström. Många unga spelare ”förhandlar” med sina morsor om dom ska få spela/träna och då blir det förståss mycket vila. Ett annat problem är alla sjukgymnaster som ”ordinerar” idiotiska rehabprogram i kombination med månadslånga viloperioder. Ingen verkar våga säga ”BIT IHOP!!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *