Ett cupmöte att se fram emot

Det är ju inte fel att använda ordet drömlottning när division II-laget Ersboda får IFK Göteborg på lotten i svenska cupen. Satt och såg lottningen på TV4 och blev lite oroad när Assyriska drog BK Häcken men sedan fick då Ersboda Änglarna och det var ju helt enkelt en succé.

Nu blir det spännande att få följa dullerna mellan Robin Söder och Mattias Öster Waara, mellan Petter Risberg och Tobias Hysén, och se om ESK:s new kid on the block Simon Johansson kan kötta ner Ragnar Sigurdsson lika effektivt som han kört över andra försvarare under försäsongen.

Tanken är att matchen ska liras lördag 25 april. Det innebär att Ersbodas premiärmatch i tvåan (borta mot Anundsjö) måste flyttas för att ge plats för toppmötet mot IFK Göteborg. Förhoppningsvis kommer Blåvitt med ett bra lag och förhoppningsvis blir det bra aprilväder och mycket folk på Gammliavallen!

ooo

Både Mikael Dahlberg och Petter Gustafsson lirade 90 fulla minuter för Djurgården i förnedringen mot Göteborg i dag förresten. På svenskafans.com får båda två betyget underkänt, vilket var det högsta betyg som delades ut till någon djurgårdare i dag. Pa Dembo Touray, Jan Tauer och Sebastian Rajalakso fick alla betyget ”0”, eller uselt.  

ooo

Well, mer då? Både Karolina Rosendahl och Elin Landström spelade 90 minuter då F92-landslaget 0-0-kryssade mot Norge i EM-kvalet i Makedonien i går, Ellinor Andersson hoppade in i 55:e minuten. Inför sista omgången har både Norge och Sverige fyra poäng men Norge har 9-1 i målskillnad och Sverige 5-0. Makedonien står på schemat för Sverige i sista matchen.

ooo

Ska förre Skellefteå FF-liraren Mikael Berggren spela kommande säsong och i så fall var? Det lutar åt division IV-nykomlingen Medle SK. Om han nu lirar.

– Vi hoppas ju på det, han har spelat några träningsmatcher men ska lämna besked på träningen på tisdag, säger Medletränaren Jörgen Bergwall.

ooo

För alla som missat det. Therese Kapstad är tillbaka på fotbollsplanen efter sin fotoperation. Mariehems skyttedrottning har redan hunnit med ett mål, detta i 2-8-förlusten mot MSK:s P93/94-lag. Tillbaka lagom till seriestart alltså.

ooo

Nej, nu är det färdigt för i afton. Ciao.

2 kommentarer

  1. Till ”Trav”: Tror du på allvar att Svenska Fotbollsförbundet tar hänsyn till när V75 går i Umeå och därefter lägger spelschemat för cupen? Det är inte direkt så att klubbarna själva väljer när matchen skall spelas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *