Umeå FC-genrepet

Ja, var på Gammliavallen och såg första halvlek  av Umeå FC:s genrep mot IFK Luleå. Den halvleken vann UFC med 2-0 efter mål av Sasha Hakami (långskott) och Toby Davis (friläge och egen retur). Det blev till slut 2-1.

Offensivt såg det stundtals riktigt bra ut i första, särskilt när Erik Lundström fick styra och ställa och komma rättvänd. Defensiven var däremot darrigare. Inte så konstigt kanske då Johan Larsson och Rikard Eriksson fick spela vänster- respektive högerback! Luleå kunde ofta hitta ytorna mellan backlinje och mittfält och skapade ett par riktigt farliga lägen i första.

På backsidan är det lite krisartat just nu. Hampus Wallgren var bortrest i dag, Erik Sandvärn magsjuk, Janne Jonsson är fortsatt knäskadad, Jonas Nilsson fortsatt skadad och Fredrik Isaksson inte i speldugligt skick ännu.

Det återstår nu en knapp vecka till premiären mot Enköping (Jesper Blomqvist var för övrigt på plats på Gammliavallen i dag och scoutade) och jag tror varken spelarna eller tränarna riktigt vet hur de ska ställa upp i premiären än. Trots UFC:s enorma trupp har tränarduon Blomqvist/Westerlund tvingats ändra och flytta om i startelvan i nästan samtliga träningsmatcher på grund av skador och sjukdomar. Inte idealiskt.

Vilken blir exempelvis forwardsduon? I dag spelade Toby Davis och Andreas Hermansson från start med Danny Persson, som känns mest given på topp, på bänken.

Vilka yttermittfältare ska UFC nyttja sig av? I dag startade Simon Mårtensson och Fredrik Wennebro på kanterna där Mårtensson fick kliva ner som vänsterback i andra då Johan Larsson flyttade upp! Adam Chennoufi hoppade in i andra men har problem med sina två stukade fötter och har haft en skadetyngd försäsong.

Well, som sagt, finns några frågetecken att reda ut inför premiären av division I norra för Umeå FC. Alles.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *