Ersboda och fotbollslördag

Text-tv-rubriken ”Blåvitts B-lag bollade med Ersboda” säger väl kanske det mesta om dagens publikfest på Gammliavallen. 1-8 i baken och 0-5 efter 25 minuter! Ersboda såg verkligen paralyserat ut och tagna av stundens allvar under första halvan av första halvlek, kanske var det blotta åsynen av rutinerade IFK Göteborgs-mittfältaren Thomas Olssons vader (största jag sett sedan Olof Schäfers glansdagar) som fick ESK att darra till lite extra. Men det var virr-varr i försvaret och även om Göteborg inte ställde upp med sitt bästa lag så kunde de enkelt utnyttja ett fallande och icke-aggressivt hemmaförsvar.

Men men. Ersboda spelade ju upp sig i andra halvan av första. Johan Nordell glimtade till, Alexander Ristiniemi hade ett par fina offensiva högerbacksingripande, Henrik Sennström glidtacklade och hittade lite ytor och Simon Johansson var riktigt respektlös på topp. Killen lirade ändå division IV-fotboll i fjol men var trots det den i Ersboda som stod upp allra bäst, vågade allra mest och fixade straffen i första. Det kommer att ge utdelning sen i seriespelet när motståndet inte är fullt lika bra.  

Daniel Larsson lär nog drömma lite mardrömmar om sin taffliga straff men det var skoj att ESK fick spräcka nollan till slut. Namnsdagsbarnet Markus Wahlström, 16 år!, fick äran att göra målet.

I övrigt? Folkfest på Gammliavallen med drygt 3 000 personer, nice. Synd att Simon Johansson byttes ut i halvtid (skada?), Robin Åberg visade goda intentioner på vänsterkanten ett par gånger och Ersboda måste nog vara nöjda med själva arrangemanget och publiktillströmningen i alla fall. Att det sedan fotbollsmässigt skiljer mil upp till IFK Göteborg är ju en annan sak.

ooo

Innan Ersboda var jag och såg Mariehem SK premiärbesegra Alviks IK med 5-2 (1-1). Norrbottensnykomlingen var bättre i första halvlek och även första kvarten i andra. Mariehem hade problem i försvarsspelet med Alviks enkla och raka fotboll som kryddades med starka insatser på fasta situationer. Men sista 30 minuterna tog ett mer vältränat (?) Mariehem över. Göran Lundgren kom in och satte ny fart på högerkanten. Erik Larsson tog över innermittfältet totalt och dunkade in en snygg frispark från 25 meter (som i och för sig var en tavla av Alviksmålvakten som ställde muren fel, sig själv bakom muren och sedan släppte in bollen i ”sitt” hörn). Robin Olovsson hängde två baljor, Erik Larsson ett, Zakaria Chennoufi ett och inhopparen Göran Lundgren hängde ett.

VF-coachen-notering. Samtliga Mariehems mål gjordes av mittfältare.

ooo

Övriga division II-resultat. Umedalen kryssade hemma mot Piteå, 1-1, och nyförvärvet Jesper Lott gjorde målet för Umedalen. Starkt av ett brandskattat Umedalen att ändå få en poäng mot Piteå som tippas vara lite av en outsider till tätstriden.

Morris Lewis följde upp sin starka insats i genrepet med att göra båda målen när Robertsfors IK 2-2-spelade mot Friska Viljor hemma. Har inte hört eller läst något om den matchen.

ooo

I trean var det också kryss som gällde. Tegs SK kryssade borta mot Kiruna, 0-0, och Morön 2-2-spelade borta mot Hemmingsmark. Ludwig Lindström och Linus Lindström hängde för de grönvita. Den sistnämnde räddade poängen med sitt 2-2-mål.

Norsjö premiärspelar inte förrän nästa helg och Sandåkerns SK spelar i morgon borta mot IFK Östersund.

ooo

UIK-trion Emma Kullberg, Emma Åberg Zingmark och Sofia Jakobsson lirade samtliga 90 minuter då F90-landslaget 0-0-spelade även mot Island i EM-kvalet. Enligt svenskfotboll.se hade Sverige tio bra målchanser utan att lyckas sätta den. Nu krävs seger i gruppavslutningen mot Danmark på tisdag samtidigt som Island tappar poäng mot Polen om Sverige ska ta sig till EM-slutspelet som gruppsegrare.

ooo

Sunnanås Alexandra Nilsson lirade hela matchen när Sveriges U23-landslag slog Danmark i dag.

ooo

Nu lördagkväll. Alles.

2 kommentarer

  1. Fegcoachnning av Örjan. Många som fick spela för att de varit med ett tag. Bästa laget spelade inte. Den enda som fick godkänt var Nordell.Han försökte hela matchen men fick lite hjälp. Simon J försökte med en del i första men räckte inte riktigt. varför byttes han ut istället för helbleke Daniel Larsson. Robin Ågren och Mackan visade vilja när de kom in. Backlinjen var ju rent självmord mot ett snabbt Göteborg. Det kunde de flesta räkna ut. Stoderna öster Waara och Holmlund och en mittfältare i Ristiniemi som ytterback. Petter höll ok i första men föll igenom i andra. Var var glöden i detta laget. Trodde mycket på Ersboda inför säsongen men det här var för illa. Visst är Göteborg bra men ESK gjorde dem bättre än de egentligen är. Dock en härlig folkfest synd at ESK inte ville vara med och dansa. UFC känns några steg bättre i nuläget medan ESK känns nöjda med att tagit sig till ettan en gång och nu nöjda med att få ha mött Göteborg.Hitta tillbaka till hungern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *