Söndagsord

Var på plats på Gammliavallen med drygt 1 300 andra i dag för att följa ”Nya Umeå FC” i hemmapremiären mot Arameiska/Syrianska. Två nya killar återfanns i startelvan jämfört med fjolåret, Erik Lundström och Simon Mårtensson.

Spelet? Rätt tandlöst bolltrillande från hemmalagets sida. Första 20-25 minuterna var bra. UFC fick tryck på gästerna, hade ett par farliga fasta situationer och skapade en del. Men sedan kom de rosatröjade gästerna in i matchen, ofta genom kontringar, och blottade defensiva brister i UFC. Syrianska kunde ofta enkelt spelade sig förbi UFC:s centrala mittfält för att sedan komma rättvända mot en fallande hemmabacklinje. Erik Sandvärn var osedvanligt slarvig i passningsspelet, Janne Jonsson hade stora problem med gästernas giftiga forward George Ekeh, Rikard Eriksson är en ovan högerback och målvakten Vladimir Sudar får ta på sig gästernas mål genom ett i raden av huvudlösa utkast.

Offensivt? Där bygger det mesta just nu på Erik Lundströms briljans. I dag blev han för bollkär i ett par situationer men det var ändå när han fick komma rättvänd som det kändes mest farligt. Men UFC saknade i övrigt rörelse, spets och beslutsamhet i offensiven. Danny Persson vann inte en nickduell, Toby Davis skymtades lite mer men inte mycket och på kanterna glimtade Johan Larsson, Simon Mårtensson och Adam Chennoufi endast till vid ett fåtal tillfällen.

”Jag är inte nyfrälst” sade en polare till mig efter matchen. Well, alla som väntat sig att UFC ska trippa genom division I norra har nog insett att det inte blir så. Men som jag tror jag skrivit tidigare, laget måste få tid att komma in i det. Det är ändå en hel del nya namn som kommit in, skador gäckar fortfarande laget och fyra poäng på två matcher är en bra poängskörd. 1-1 var för övrigt rätt så rättvist, chansmässigt gick matchen på poäng till Syrianska.

ooo

Skellefteå FF imponerade igen. 0-0 hemma mot Carlstad United är starkt och framförallt har nu laget i två matcher visat upp en bra defensiv. Ett insläppt mål på två matcher mot starkt motstånd som Gröndal och Carlstad imponerar och även i dag slet Skellefteå som sårade hela matchen vilket gjorde att krafterna tröt lite på slutet, men det slitet är det som behövs i 26 omgångar. Enligt de rapporter jag fått från norr var Dan Burlin ”Dan-Burlin-bra” igen vilket i klartext innebär att han är en av seriens bästa mittfältare. Viktigt att han kan fortsätta hålla den klassen. I nästa match väntar nu Enköping borta för Skellefteå och Karlslund borta för UFC.

ooo

Sandåkerns division III-herrar trodde jag skulle åka på dyngstryk borta mot IFK Östersund. Men de krigade till sig en poäng. Starkt jobbat!

ooo

Lite mer svenska cupen nu. David Myrestam lirade 88 minuter när hans Gif Sundsvall slog ut svenska mästarna Kalmar FF med 1-0 i dag! Krisen fortsätter för Kalmar och Giffarna fortsätter vinna. Lika bra gick det inte för Seif Kadhims Örgryte. Kadhim spelade från start, som yttermittfältare, i Öis cupmatch mot division II-laget Gunnilse men byttes ut i halvtid och som lök på laxen torskade Örgyte med 0-2.

ooo

Jag såg inte matchen, har ju inte TV4 Sport, men Sveriges 3-1 mot Brasilien imponerar. Anna Paulson enda länslirare att starta i invigningslandskampen av Nya Gamla Ullevi där både Lisa Dahlkvist och Madelaine Edlund fick hoppa in.  

ooo

Det har spelats Domarcupen i Umeå i helgen. Flurkmarks IK:s damer vann sin del av cupen efter 4-0 i finalen mot Västerbottens F94-länslag. Susanne Sigfridsson, Ulrica Björnehall, Isabelle Fredriksson och Nina Roukus målskyttar i finalen för Flurkmark.

På herrsidan gick Mariehem FF segrande ur striden. De 4-2-slog Västerbottens P93-länslag i finalen. P93:ornas tränare Urban Lundström mailade in både bilder och målskyttar för länslaget och de kan ni hitta längre ner i det här inlägget. Men här får ni först hålla till godo med en bild från prisutdelningen på MFF och en på P93-länslaget.

cimg07591.JPG

Mariehem FF.

cimg0755.JPG

P93-länslaget.  

ooo

Ja, då avslutar vi på numera sedvanligt söndagsvis med lite träningsmatchresultat, inplockade av VF:s resultatjägare. VF-coachmässigt kan vi notera fyra mål av Nils Viklund i en av Bastuträsks två matcher i helgen samt att Rönnskärs egen tremiljonersforward , Mattias Lundberg, hängde två baljor.

Juniorallsvenskan Norra Norrland�
Sandåkerns SK–Piteå IF 6–0

S: Johan Wilhelmsson 2, Adam Larsson, Erik Elebro, Hugo Alfredsson, Mattias Lundberg.

Domarcupen herrar (P93-länslagets resultat)
P93–Umekamraterna 3–0
P93: Simon Karlsson, Novak Sorgic, Robin Lundin.
P93–Vännäs AIK 0–0
P93–Sävar 4–0
P93: Simon Karlsson, Martin Bjuggstam, Mikael Holmgren, Alexander Brinkman.
P93–Rusksele FF 2–1
P93: Simon Söderlind, Mikael Holmgren.
Final: Mariehem FF–P93 4–2
P93: Robin Nilsson, Simon Karlsson.  

DM Herr södra
Furunäs/Bullmark IK–Sörfors IF 2–1

F: Fredrik Bergström 2. S: Fredrik Nordin.
IFK Umeå–Obbola IK 1–3
Umedalens FF–Täfteå IK 0–3 (WO)
Vilhelmina IK–Vindelns IF 1–0

V: Ibrahim Yusu.
Ersmarks IK–Höjdens BK 0–3
H: Petter Sundell 2, Simon Rasmussen.

DM Herr norra
SK Storm–Bastuträsk SK 0–4
B: Johan Hellström 2, Niklas Bergkvist, Johan Lindgren.
Bolidens FFI–IFK Anderstorp-Skellefteå 1–3
I: Kalac, Rabbin, Ali Jafari.
IFK Bjurfors–Ljusvattnets IF 2–5
I: Robert Mikaelsson, Kristoffer Westling.
Bergsbyns SK–Clemensnäs IF 5–0
B: Olov Forslund 2, Andreas Bergsten, Samuel Rönnblom, Henrik Östlund.
Mjövallens BK–Jörns IF 3–2
M: Tobias Isberg 2, Andreas Jonsson.
Bastuträsk SK–IFK Ålund 4–3
B: Nils Viklund 4. I: Sebastian Karlsson, Lars Lundmark, Kristoffer Markström.
Drängsmark/Ostvik–Byske IF 5–1
D: Patrick Obhina 2, Anton Nyström, Mattias Eriksson, Alexander Pettersson. B: Patrik Sundkvist. 

DM Dam norra
Bolidens FFI–Clemensnäs IF 1–14

B: Hanna Frohm. C: Emma Lundgren 3, Evelina Wemersson 2, Hanna Granström 2, Anna Trygg 2, Hanna Marklund 2, Sofie Andersson, Johanna Edlund, Frida Holmkvist.
Rönnskär Railcare IF–Klutmarks IF 0–5

Träningsmatcher, herrar
Rönnskär Railcare IF–Skogså 4–1

R: Mattias Lundberg 2, Jimmy Brandt, David Olsson.
Myckle IK–Munksund Skuthamn SK 5–1
My: Erik Janzén 5.
Robertsfors BK–Burträsk IK 1–2
R: Joakim Karlsson.
Bureå IF–Kågedalens AIF 0–3
K: Kristoffer Falk, Florian Gramada, Pär Lindkvist.
Sunnanå SK–Norsjö IF 2–6
S: Carl Almgren, Linus Almkvist.
Ostvik–Vebomark 0–3
Vilhelmina IK–Sorsele IF 3–3
V: Jonas Galin, Johan Örnfjell, Magnus Erlingsson. S: Mikael Brännlund 2, Simon Edvardsson.
Sandviks IK–Betsele 3–1 (1–0)
S: Mats Nilsson, Oskar Larsson (straff), Joakim Lindberg. B: Mohammad Al-Kassas

Träningsmatcher, damer
Clemensnäs IF Dam junior–Morön BK 0–8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *