Söderfyran i gång

fotboll002__468.jpg

FOTO: PER A ADSTEN 

Ersboda FF skrällde i söderfyranpremiären. Seger 4-2 mot favorittippade Sörfors. Jag såg delar av första och delar av andra halvlek. Ersboda gick upp till 2-0 i första. Uppfattade inte vem som hängde 1-0 men lagkaptenen Peter Reinholdt gjorde 2-0-baljan.  De rödtröjade dominerade andra halvan av första med eftertryck. Reinholdt och Johan Eriksson ägde innermittfältet, Johan Rönnmark (inlånad från division II-laget tillsammans med Tomas Lindberg) var giftig på topp och Sörfors såg då ut som ett dåligt Sörfors kan göra. Tungt, oinspirerat och fantasilöst.

Det blev 4-2 till slut för Ersboda. Noterbart är att ingen av Sörfors superstars lirade, varken Björn Bjersing, Patrik Sandström eller Daniel Fajers (som ju är långtidsskadad).

ooo

Var förbi på UIK:s träning mitt i Ersboda-Sörfors också. Idel glada miner i UIK. Elaine tränade på för fullt och väntas kunna lira trots den lätta knäskadan hon ådrog sig under landslagssamlingen. Ulla-Karin Rönnlund körde för fullt och nu är det bara Emma Berglund som återfinns på skadelistan, även om hon var med och tränade i dag.

Kopparbergs/Göteborg väntar i morgon. Ett toppmöte. Göteborg har ju överraskat rejält och bara släppt in ett mål på fyra matcher. Mittlåset med Stina Segerström och Jane Törnqvist uppbackade av Hedvig Lindahl i mål är svårforcerat.

F19-hjältarna Emma Åberg Zingmark, Emma Kullberg och Sofia Jakobsson är hemkomna från EM-kvalet i Polen. I sommar väntar EM-slutspel i Vitryssland. Sofia Jakobsson hade gärna sett slutspel i ett annat land.

– Nu har vi varit i Ryssland, Polen och sen Vitryssland, hallå, sa hon och skrattade.

ooo

UFC tränade efter UIK. Det börjar ljusna på skadefronten för UFC som i morgon möter Karlslund borta. Jonas Nilsson är tillbaka i träning, Jens Sjöström är tillbaka, Magnus Henrysson är snart i matchdugligt skick men UFC får nog klara sig utan Andreas Hermansson i morgon.

– Jag ska nog vila i morgon, jag har nästan aldrig haft en sträckning i låret och det är bättre och vänta, jag är så bra i fas i övrigt så jag vill inte riskera nåt, sade han när jag snackade med honom.

ooo

Ja, fullt av fotboll i övrigt också i helgen. Återkommer med ett inlägg senare i kväll/natt. Nu fortsatt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *