Söndagssammanfattning


Då sammanfattar vi en sjukt svettig fotbollshelg. Ni har ju kunnat läsa om nästan all dramatik och alla händelser här på folkbladet.nu redan. Så det blir en kortresumé.

ooo

uik-_gooteborg006__468.jpg

Den där bollen ser ut att kunna landa på näsan. FOTO: Per A Adsten.

Umeå IK är back in black. Sjukt imponerande att pulvrisera Göteborg med 5–1. Helt plötsligt har det lossnat för UIK. Med en Ramona Bachmann som släppts lös i mitten och en Madde Edlund som hotar på kanten och en Hanna Ljungberg som bara hittar mer och mer rätt i sin offensiva mittfältsroll har UIK de två senaste matcherna visat upp en fantasifull OCH effektiv anfallsfotboll. Tåget är i rullning och den här gången hade även publiken hittat tillbaka till Gammliavallen. Drygt 2 000 personer följde toppdrabbningen i majsolen.

ooo

Även Sunnanå vann i helgen. Och om UIK fått fart på sin offensiv på slutet har Sunnanå fått fart, eller kanske stängt åt, sin defensiv. Bara ett insläppt mål på de tre senaste där Sunnanå tagit sju av nio möjliga poäng. Ångan är uppe nu. Noterbart dock att Perpetua Nkwocha utvisades i dag efter två gula kort och är avstängd i nästa match. Å andra sidan är målvakten Åsa Berglund på väg tillbaka och enligt Janne Hallberg kan hon vara på g tillbaka redan till kommande helg.

ooo

Umeå FC tog i alla fall en poäng borta mot Karlslund och hakar på i toppen av en tabell som inte riktigt satt sig ännu. Skadebekymren är på väg att släppa och i helgen lirade ju Magnus Henrysson med Ersmark i fyran och mittfältsnestorn kan nog snart vara med och konkurrera om en plats i startelvan i UFC.

ooo

Skellefteå FF åkte på sin första torsk i serien. 2–3 efter en katastrofal treminutersperiod där FF släppte in tre mål. Det håller ju såklart inte. Oroande också med alla skador som FF lämnade Enavallen och Sveriges närmaste stad med. Tabelltvåan Arameiska Syrianska väntar hemma i nästa omgång för FF.

ooo

Till herrtvåan nu. Idel ädel debacle för länslagen – förutom för Robertsfors IK som skrällde rejält borta mot Bodens BK. Jimmy Bergström blev stor matchhjälte i sin första match från start!
– Vi har visat alla kritiker vad vi kan, jag är jättestolt över killarna, sade Samir Kanlic till min kollega Lina Bergström i afton.
I övrigt torskade ett uddlöst Umedalen mot ett taggat Alviks IK. Enligt rapporterna gick Umedalen rakt i fällen och lät Alvik få mängder av fasta situationer som norrbottningarna ju är farliga på. Mariehem torskade mot ett öststatsförstärkt FV och Ersbodas tunga säsongsstart fortsatte med 0–0 mot nykomlingen Sollefteå.

ooo

Skellefteås bidrag till damtvåan åkte på rejäla plumpar i premiären. 1–9 för Sörböle och 0–5 för Morön. Det gick bättre för IFK Åkullsjön och UIK/Vännäs.

ooo

fotboll001__4681.jpg

Teg-Norsjö-kamp. FOTO: PER A ADSTEN

Division III-fotbollen nu. Helgens man heter Tomas Markström som dyngade in fyra mål i Moröns målexplosion mot Kalix. 7–0 vann Morön med. Hade VF-coachen varit startad hade Markström dragit in 8,4 poäng.
Sandåkern gick på pumpen mot IFK Härnösand, 0–5.
Jag var själv och såg Teg–Norsjö. Ett rättvist slutresultat, 3–1 för ett Teg som var snäppet vassare än Norsjö. Bortalaget tappade tidigt sin forward Anton Jonsson som utgick med ljumskproblem. Men även med honom på plan hade Norsjö svårt att skapa rena lägen och etablera rejält tryck på offensiv planhalva . Teg däremot skapade en hel del och fick dessutom hjälp av en dålig markering på 1–0 och en misslyckad offsidefälla på 2–0.

ooo

Herrfyrorna var fyllda av skrällar. Särskilt i norra serien. Varken Rönnskär, Betsele eller Lycksele mäktade med att vinna. Av de topptippade lagen var det endast Sunnanå som vann. Å andra sidan vann de desto större, stabila 4–1 hemma mot Bergsbyn. Jag var för övrigt blåögd nog att lägga pengar på både Malå och Bureå i premiären. Det var ju pengar kastade rakt i sjön. Man ska inte spela på premiäromgångar. Det borde jag ha lärt mig.
I söderfyran var väl Ersbodas 4–2-seger mot Sörfors i fredags största skrällen. Själv var jag med och torskade med Sörmjöle/Hörnefors mot Gimonäs UIF med 0–4. Surt som skammen själv. Jacke Lundmark stekhet med tre mål men snyggaste målet för dagen gjorde högerbacken Emmanuel Lindgren (för övrigt strålande) som klackade in en hörna vid första stolpen. Hög youtube-klass på det målet faktiskt.

ooo

Ja, det var nog allt jag hade att rapportera. Inga målskyttebilder inmailade till mig tyvärr…

ooo

…så dagens bild hämtar vi från Sundsvalls Tidnings hemsida. En bild från en nästan svunnen tid, i alla fall i södra länsdelen. http://st.nu/1.1008936

ooo

På återhörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *