Måndagskollen

Måndagskollen är gjord.

Vi börjar på Stockholms Stadion där Lilla Västerbotten efter fem matcher utan seger, varav fyra förluster, till slut fick vinna en match. Det är ju då Djurgården vi pratar om. Snackade litegrann med Mikael Dahlberg efter segern och han var nöjd.
– Väldigt förlösande. I dag gick många situationer med oss som gått mot oss tidigare. För när det går emot då går det fan emot, säger Dahlberg som fick sitt tredje gula kort i årets serie.
Därmed är den väluppfostrade Umeåsonen avstängd i nästa match (derby mot AIK). När hände det senast?
– I superettan med Sundsvall. Då fick jag faktiskt ett nåt rött kort. Men sen jag kom till Djurgården har jag aldrig varit avstängd. Men det har ju lite med min roll att göra, som defensiv mittfältare hamnar du mer i såna situationer, att du måste stoppa någon kontring på mitten till exempel.
Petter Gustafsson spelade för övrigt hela matchen som vänsterback, för alla Skellefteå FF-fans som undrar.

ooo

Kort om UFC. De var 18 utespelare och två målvakter på dagens träning.
– Det gick hett till, bra intensitet, sade Jocke Blomqvist när jag ringde honom för att fiska om det slopade DM-äventyret.

ooo

Och det har ni ju redan läst om så vi kan gå vidare till Skellefteå FF. Ringde Rainer Eskelinen för att kolla skadeläget i FF. Han var dyngförkyld på riktigt.
– Jag fick det nog i helgen, säger han.
Hur är det i laget då?
Andreas Lindgren har feber nu. Simon Eriksson och Rasmus Lindqvist är sjuka fortfarande. Det är väl det som stör. Både Matti (Kilpelä, lårkaka mot Enköping) och Robin Nilsson (ljumske) ska nog kunna vara med till helgen.

ooo

Då vet ni det. Sunnanå nu. Tasha St Louis drar ju hem till Trinidad & Tobago igen. Nu har Sunnanå skrivit A-lagskontrakt med dels Karolina Rosendahl – och dels Mirjam Marklund. Jo, hon la ju skorna på hyllan i höstas men nu kommer Marklund-syrran finnas tillgänglig som back-up om det skulle krisa.
– Jag kommer inte förstärka truppen men finnas där och fylla upp truppen om det skulle blir kris. Det är tänkt att jag ska träna fotboll en eller två gånger per vecka och nu står jag under kontrakt för att kunna hoppa in om det blir ren kris, säger hon.

ooo

mattias_lundberg_001__468.jpg

Kanske coolaste bilden ever på en skyttekung. Mattias Lundberg är väl värd att publiceras igen. FOTO: ROBERT GRANSTRÖM

VF-coachennoteringar så här en vecka innan tävlingen sparkar i gång.
* Mattias Lundberg petar sig själv när han får ta ut sin egen VF-elva. ”Jag är inte värd pengarna” säger han. Leo Englund som hängde två för Sunnanå i premiären i helgen mest vald i norrfyran med 33 lag.
* Tomas Markström som hängde fyra (!) för Morön i norrtrean är betydligt mindre populär. Återfinns i dagsläget i 21 lag.
* Louise Sahlman gjorde ju två för UIK/Vännäs i deras premiärseger och hon återfinns i 18 lag. Notera att hon är back!
* Damtrean är länets minst scoutade serie. I alla fall om man utgår från VF-coachen som mall. Sofia Eriksson, Betsele, är den mest valda spelaren. Hon återfinns i blott 12 lag. Kan finnas fynd att göra där tror jag.

ooo

Mer VF-coachen. Gustav Elgh ingår ju i Mariehems division II-trupp (med i två VF-lag). I afton lirade han juniorfotboll och gjorde succé. Elgh gjorde samtliga tre mål när Mariehem slog Ersboda SK i södra juniorserien.

ooo

Snart ska jag få lite hjälp med bloggandet. Mer om det i morgon eller på onsdag.

ooo

Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *