Bloggen stärker upp i norr


johannes_stenlund_002__468.jpg

Rookie of the year.

Japp. Nu ska jag få hjälpen. VF-sporttalangen Johannes Stenlund kommer att kliva in och ge bloggen ytterligare bredd från sin Skellefteåhorisont, vilket borde göra bevakningen av norra länsdelen än bättre. Ni kanske känner igen namnet, och jo, det är samma kille som bloggar om Skellefteå AIK för VF:s räkning men killen har även ett riktigt genuint fotbollsintresse.

Nå i alla fall. Här är en kort intervju med eder nye bloggare.

Så Johannes, vad kommer du bidra med på bloggen?
– Tanken är att tillföra djupare insikt i fotbollen i den norra länsänden. Jag kopierar alltså bloggens segerrecept – bevakningen av Umeå med omnejd – men med Skellefteå som bas. Sunnanå, Skellefteå FF och de lokala lagen i serierna därunder ska täckas in i så stor utsträckning som möjligt.

Du lirar ju själv fotboll i Renbergsvattnet. Beskriv dig själv som spelare?

– Lång targetforward som har misshandlats i en yttermittfältsroll. Efter påtryckningar mot tränarhåll hoppas jag kunna återvända centralt där jag hör hemma.

Ge mig några favoritspelare. Lokala som globala?

Det hänger tre tröjor i garderoben – Carles Puyol, Barcelona, Luka Modric, Kroatien, Mamadou Niang, Marseille. Alla fantastiska spelare på vitt skilda sätt.
Lokalt blir det spelgeniet Dan Burlin – på väg att bli en legend i Skellefteå FF – och hysteriskt formtoppade Alexandra Nilsson – Sveriges nästa storback.

Du föddes när jag fyllde moppe (1991, moppe var dock aldrig min grej efter några pedagogiskt nedbrytande upplevelser i 12-årsåldern) men har ändå lyckats starta upp Leicesters Svenska Fans-sida. Allvarligt talat, hur i hela friden blir en 90-talist Leicester-fan?

– Atmosfären, spelarna, staden… Äh, vem försöker jag lura? En rad olyckliga omständigheter ledde till att jag ärvde min fars supporterskap och det har åsamkat inhumant mycket lidande på sistone. Men nu är vi, som nyblivna League One-mästare, på väg tillbaka. Onwards and upwards!

ooo

Så, då vet ni det om Johannes också. På återhörande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *