Galloway och avskedet


Steve Galloway lämnade UIK under tisdan. Det kom från ingenstans det. Skälet som anges är att restaurangen tar för mycket tid.
Jag såg en kommentar om att något annat ligger bakom och det är ju inte svårt att börja tänka i de termerna när han lämnar mitt under brinnande säsong i stället för att göra det före, under ett sommaruppehåll eller efter säsongen.
Så vad kan i så fall ha hänt? Jag har försökt luska lite utan att få fram något vettigt. Då återstår en bonnteori. Min är som följer.
Restaurangåtagandet är givetvis en del i det. Att vara egen företagare/restaurangägare tar mycket tid, att sedan kombinera det dels med en yrkesstolthet och dels med ett tränaruppdrag i ett lag som reser land och rike runt kan inte vara lätt.
Sen tror jag även det kan vara så här enkelt. Mr Galloway och Andrée Jeglertz kom ruskigt bra överens. De kände varandra sedan förut, rollerna var tydliga och de kompletterade varandra bra. Jeglertz var tydlig förstetränare men hade bra hjälp av Galloway, och som den forne UFC-ikonen själv sa när Jeglertz slutade så skulle det bli konstigt om han gick in och tog över förstetränaransvaret när tjejerna tytt sig lite till honom.
Nåväl. Jeglertz försvann pang, bom. Kvar stod Galloway som assisterande. Han kanske inte var tokpeppad att fortsätta men kunde ju inte gärna lämna heller, någon var ju tvungen att hålla i träningarna och verksamheten fram till en ny huvudtränare var funnen. Mika Sankala anslöt. Kanske klickade det bara inte riktigt lika bra med honom, vilket inte skulle vara så konstigt eftersom de inte kände varandra sen gammalt, eller kanske tyckte bara Galloway inte att det var riktigt lika kul längre. I kombination då med restaurangen och allt slit där såklart.
Han beslöt sig för att köra på ett tag tills Sankala var varm i kläderna och sedan kliva av när läge bjöds. Som efter att UIK hittat den vinnande vägen igen.
Ja, det är en enkel och inte alltför konspiratorisk teori.
Avhoppet är givetvis en stor förlust för UIK som fortsätter tappa personer i ledande befattningar och ersätta dem med nya kort. ”Det nya Umeå IK” gör mer och mer skäl för sitt namn.

ooo

Det om detta. I onsdagens papperstidning kan ni läsa fakta om alla lag i söderfemman samt Jocke Bålfors tips för hur serien slutar. Bra läsning såklart.

ooo

Under onsdan får jag även en sidekick på bloggen. Men mer om det då. Nu tack och gonatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *