Barça och Burträsk

Jag hade tänkt skrida till verket i det tysta – ödmjukt och opretentiöst – men Ruuth gav en bombastisk presentation och med det i ryggen debuterar jag i fotbollsbloggen.

ooo

Andrés Iniesta – som spelar sitt livs fotboll för tillfället – satte 1-1 för ett par timmar sedan, Barcelona spelar Champions League-final i slutet av maj och O’Learys i Skellefteå exploderade.

Lokal anknytning? Vid ett bord satt Skellefteå FF:s djurgårdslån Rasmus Lindqvist, Chelsea through and through, och Jonas Hellgren samt André Calisir, siempre Barça. Det är situationer som dessa vänskapen ställs på prov, det är då livslånga band klipps och kontakter avslutas. Hellgren och Calisir tjoade på efter segern medan Lindqvist såg ut att mordiskt leta efter en norrman att avreagera sig på – och den närmaste veckan lär inte grannsämjan på Norrböle bli den bästa.

ooo

Steget från Stamford Bridge till Burträsk IP är inte så långt som man kan tr… steget är vansinnigt långt, men det hindrar oss inte ifrån att uppmärksamma en liten temperaturhöjare inför division V Norra.
Ljusvattnets tränare Jonny Andersson fick frågan om seriefavoriter:
– Burträsk har sagt att de ska jogga hem serien, så jag får väl säga dem då.
Burträsks Jonas Ahlin gavs chansen att replikera.
– Det får stå för dem. Om allt fungerar ska vi vara med uppe i toppen, säger Ahlin.
I helgen drar serien igång – då ska snacket skötas på planen.

ooo

Första inlägget täckte in Champions League och division V – och det är väl signifikant för bredden. Det finns ju ett antal serier däremellan att bevaka.

In the famous words of Tomas Ruuth: Alles.

1 kommentarer

  1. Stod tidigare på fotbollsbloggen att det för några dagar sedan skulle komma en krönika från just dig ang div.4 norra denna säsong, med tips och ranking om samtliga lag? (Precis som det gjorts i alla andra serier)

    Har dock inte sett till någon sådan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *