Lånefest i Södra och Mariehem

Ja, lite mer division I-news ny. Fast nu är det damernas tur. Både Umeå Södra och Mariehem beger ju sig till Stockholm på söndag för att lira boll. Och både lagen tar med sig lite allsvensk fägring ner till huvudstaden.

I Umeå Södras fall handlar det om målvakten Eva Nilsson som ansluter från Sunnanå. Åsa Berglund är tillbaka i full träning efter sin axelskada i Sunnanå och kommer att sitta bänk mot Stattena på söndag. Då får Nilsson hoppa ner i ettan för att få lite värdefull matchträning.

Södra möter för övrigt hårdsatsande Tyresö i helgen och lär få full huggning.

ooo

Mariehem åker även de till Estocolmo. De möter nykomlingskollegan Rågsved på konstgräset på Hagsätra IP och i Mariehems fall ansluter två F19-landslagsspelare från Umeå IK. Det är Emmorna Kullberg och Åberg Zingmark som ska spela division I-fotboll med Mariehem. Två bra förstärkningar i mötet med nykomlingskollegan.

– Det gör det ju inte enklare att ta ut laget men det är angenäma problem. Rågsved är ett lag vi tänkt ha bakom oss i tabellen och då vore det ju bra med en seger, säger Christer Oscarsson.

ooo

Det om detta. Lite återkoppling till Eva Nilsson, Åsa Berglund och Sunnanå nu. Många förväntar sig nog en autostrada fram till seger mot Stattena på söndag. Men betänk då det faktum att kreatören Perpetua Nkwocha är avstängd för Sunnanå, att Maggie Esseryd vilar efter sin hjärnskakning och att inhopparen (som i och för sig aldrig lyckades) Tasha St Louis lämnat landet.

– Det blir intressant. Det lär ju bli en annan matchbild. Stattena har tagit sina poäng med ett tajt och lågt försvar. Vi måste ha bra bolltempo, rörlighet och mycket platsväxlingar mot dem, samtidigt som vi måste fortsätta med vårt aggressiva försvarsspel, säger tränaren Janne Hallberg.

Sanna Frostevall verkar för övrigt ta Maggie Esseryds plats i backlinje och ta plats bredvid Hanna Marklund samtidigt som Alexandra Nilsson får ta sitt mittbackspick och packa sig ut på en ytterbacksplats. På mitten? Kanske får Erika Karlsson Nkwochas roll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *